Eva Drugdová Rôzne Správy

Mladá plavčíčka Simona zo zvolenského kúpaliska: Najhoršie je, byť celý deň na slnku

Na kúpalisku pri bazénoch by sme si to bez nich vedeli len ťažko predstaviť. Ako vyzerá práca plavčíka? Vyspovedali sme sympatickú plavčíčku z kúpaliska Neresnica.

Ilustračný obrázok k článku Mladá plavčíčka Simona zo zvolenského kúpaliska: Najhoršie je, byť celý deň na slnku
5
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Simona Vyletelová práve skončila strednú školu, no cez prázdniny neleňoší. Brigáduje ako plavčíčka na našom zvolenskom kúpalisku Neresnica a nájsť ju tam môžete skoro každý deň. Rozhodli sme sa ju vyspovedať. Čo obnáša práca plavčíka?

Prečo ste sa rozhodli pre takúto brigádu na zvolenskom kúpalisku?

Prevádzkovateľ kúpaliska je v podstate môj kamarát, tak som sa ho opýtala, či by som tu mohla brigádovať. Dal mi možnosť a som tu. Odvtedy, ako sa Neresnica otvorila, pomáham skoro každý deň. Väčšinou som tu najčastejšie zo všetkých plavčíkov.

Ako vyzeral plavčícky kurz? Čo všetko ste museli absolvovať?

Hlavne som musela vedieť plávať a zaplávať všetky štýly. No a samozrejme, vedieť podať prvú pomoc. To som sa v podstate učila už aj v autoškole, takže pre mňa nič nové. Na záver bolo treba predviesť oživovanie.

Ako vyzerá váš pracovný deň?

Ráno prídeme hodinu pred otvorením, okolo deviatej, niekedy aj o ôsmej. Poriadime si brodiská, záchody, sprchy. Vyzbierame smeti a dáme čisté sáčky do košov. Vysieťkujeme bazén a už čakáme, kedy prídu ľudia. Teraz, keď je otvorené kúpalisko do ôsmej, tak sme tu niekedy aj do desiatej večer, kým zase všetko poriadime. Opakuje sa to isté, čo ráno. Lepšie by bolo, keby sa otváralo radšej ráno skôr, večer tu je už aj tak chládok. Ešte stále sa za to hlasuje aj na Facebooku.

Čo považujete na tejto práci za najnáročnejšie? Niektorí to vidia tak, že plavčík oddychuje a opaľuje sa.

Najhoršie je, byť celý deň na slnku. Občas sa síce prestriedame a ideme sa na chvíľu schladiť, ale aj tak. V tom tričku je tu strašne horúco.

Zvyknete si zaplávať aj po službe?

Po službe ani nie, skôr bufetári, ktorí sú celý deň zavretí. Nám sa už ani nechce. Vodu už po celom dni radšej ani nechcem vidieť.

Museli ste už aj niekoho zachraňovať alebo ošetrovať?

Ešte sa mi, chvalabohu, nič také neprihodilo, že by som musela niekoho zachraňovať. Plavčíčkou som zatiaľ len prvý rok.

Ste síce pri detskom bazéne, ale naskytnú sa vám niekedy aj nejaké ponuky na rande?

To ešte nie. Sú niektorí, čo sem často chodia a zvyknú za nami prísť a porozprávať sa. Ale nejaké priame ponuky zatiaľ neboli.

Aké sú vaše plány po lete?

Skončila som odbor účtovníctvo v Krupine a chcela by som ísť pracovať. Stále som si však na trvalý pracovný pomer nič nenašla, tak som vzala zatiaľ aspoň túto brigádu.

V priloženej galérii si môžete pozrieť Simonu pri práci!

V OBRAZOCH: Sympatická plavčíčka na zvolenskom kúpalisku
5
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM