Alžbeta Paulíková Rôzne

Mladí môžu využiť jedinečnú príležitosť: Zaujímavá burza v našom meste, na mieste aj najväčší zvolenskí zamestnávatelia

Pre mladých ľudí zo Zvolena a okolia sa črtá jedinečná príležitosť. V našom meste sa totiž uskutoční zaujímavá burza. Na miesto dorazia aj najväčší zvolenskí zamestnávatelia.

Ilustračný obrázok k článku Mladí môžu využiť jedinečnú príležitosť: Zaujímavá burza v našom meste, na mieste aj najväčší zvolenskí zamestnávatelia
Zdroj: TASR

Už tento štvrtok sa v priestoroch Študentského domova Ľ . Štúra na Študentskej ulici uskutoční burza stredných škôl s názvom Stredoškolák. Okrem zástupcov stredných škôl na mieste budú aj zamestnávatelia.

Žiaci s rodičmi tak budú mať jedinečnú príležitosť spoznať svoju budúcu školu a možno aj budúcu prácu. Pôjde o najväčších zamestnávateľov vo Zvolene – Continental a Bučina. Časom by ich organizátori na burze videli viacerých. Prepojenie štúdia s praxou by tak nadobudlo reálne kontúry.

Spomedzi škôl, ktoré poskytnú žiakom všetky dôležité informácie, si návštevník môže vybrať z ponuky stredných odborných, priemyselných, umeleckých, či spojených škôl, prítomné budú štátne, aj súkromné školy, všeobecné aj bilingválne gymnáziá.

„Bude k dispozícii vyučujúci, aj študent danej školy. Rodičia i deti získajú na mieste informácie o škole a môžu nadviazať kontakt,“ hovorí Beata Grassl, riaditeľka Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, ktoré spolu s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny burzu organizuje. Cieľom je pomôcť rodičom a deťom ľahšie sa zorientovať v ponuke a predstaviť aj odbory, ktoré nie sú také rozšírené – pekár, murár, strojár, atď. Burza začne vo štvrtok o 8:00 a potrvá do 15:00 hod.

Môže vás zaujímať:

Najnovšie rebríčky už sú na svete: Tieto zvolenské školy sa umiestnili najlepšie!

Zažite posledný mesiac roka vo Zvolene zaujímavo: 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM