Peter Klimant Rôzne

Množstvo Zvolenčanov zažilo prekvapenie: Na námestí sa ocitla stíhačka MiG 21! FOTO

Šli ste už dnes okolo nášho námestia? Pokiaľ nie, určite sa tam vyberte. Čaká tam na vás pohľad, aký len tak neuvidíte. Pred kostolom je totiž zaparkovaná stíhačka MiG 21.

Ilustračný obrázok k článku Množstvo Zvolenčanov zažilo prekvapenie: Na námestí sa ocitla stíhačka MiG 21! FOTO
Zdroj: TASR

Stíhačka MiG 21 „zaparkovaná“ uprostred Námestia SNP prekvapila dnes mnoho Zvolenčanov. Do centra mesta ju v noci presunuli organizátori Medzinárodných leteckých dní SIAF 2015, ktoré sa uskutočnia v dňoch 29. a 30. augusta na neďalekom letisku Sliač.

Stíhačka ako pútač pre letecké dni bola už v minulosti privezená pred nákupné centrum v Banskej Bystrici, teraz sa organizátori rozhodli osadiť ju na Námestí SNP vo Zvolene.

Ako uviedol Marián Lučaj z referátu kultúry na Mestskom úrade vo Zvolene, lietadlo nebude slúžiť len ako atrakcia a zároveň pozvánka na nadchádzajúce letecké dni, ale bude aj súčasťou podujatia Zvolenské hudobné povstanie, ktoré sa na zvolenskom námestí uskutoční 29. augusta. Okrem domácich kapiel vystúpia aj skupiny Polemic a Gladiátor. Dva dni pred tým bude navyše pri stíhačke aj výstava leteckých modelov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM