Martin Károly Rôzne

Most pod Zvolenským zámkom obojstranne prejazdný!

Zvolen 23. novembra - Po niekoľkých mesiacoch majú motoristi i chodci plne k dispozícii most pod Zvolenským zámkom. Jeho rekonštrukcia sa blíži ku koncu.

Už teraz sú však spojazdnené jazdné pruhy v oboch smeroch a most je priechodný aj pre chodcov, pravda pre všetkých účastníkov cestnej premávky s určitými bezpečnostnými opatreniami.

Je to naozaj dobrá správa, najmä pre vodičov motorových vozidiel, ktorí túto komunikáciu dlhé desaťročia využívali ako jedinú priamu príjazdovú trasu do centra mesta. Zmeny vedenia dopravy na moste sa začali v druhej polovici júla, kedy bola po prvý raz obmedzená premávka. V priebehu ďalších mesiacov bol most na niekoľko týždňov dokonca uzavretý v oboch smeroch pre motoristov i chodcov, ktorí museli vyhľadávať zdĺhavé obchádzkové trasy.

Komplexná rekonštrukcia mosta ponad železnicu a rieku Slatina (most 177E), bola nutná pre jeho havarijný stav. Opravné práce, financované z európskych fondov, boli rozvrhnuté na takmer päť mesiacov. Na starosť si ich vzala Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC), projektantom bol Dopravoprojekt, a. s., Bratislava, divízia Zvolen, zhotoviteľom OHL-ŽS, a. s., Brno.

**I keď niektoré regionálne médiá v týchto dňoch informovali, že most otvoria až 30. novembra, nie je to pravda – potvrdzujú to i naše fotografie a videosnímka z dnešného dňa. **Túto skutočnosť isto privítajú mnohí motoristi aj z ďalších miest, prichádzajúci do centra Zvolena zo smerov od Krupiny, Lučenca i Žiaru nad Hronom.

Text, foto a video: Martin Mázor

Most pod Zvolenským zámkom obojstranne prejazdný!
1
Galéria
most ZV
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM