Stanislav Černák Rôzne

Most v dezolátnom stave konečne zrekonštruovali: Pozrite si jeho nový look v galérii!

Most Podharajch bol kvôli rekonštrukcii zatvorený viac ako mesiac. V súčasnosti už je jeho oprava definitívne ukončená. S našim objektívom sme sa naň boli pozrieť.

Ilustračný obrázok k článku Most v dezolátnom stave konečne zrekonštruovali: Pozrite si jeho nový look v galérii!
Foto: Marcel Mojžiš

Most Podharajch v rovnomennej časti Zvolena bol už dlhšie v dezolátnom stave. Ešte vlani sa pokúsili zaliať aspoň na ňom výtlky a čiastočne ho dostali z najhoršieho.

Menšie komplikácie

Tak, či onak, potreboval nutne rekonštrukciu. Most bol mimo prevádzku viac ako jeden mesiac, pričom opravy mali trvať jeden mesiac. Spôsobili to menšie komplikácie počas opravy mosta. „Pri rekonštrukcii mosta mal náš správca objednaný materiál, presnejšie podvaly na píle v Lučenci. Píla však vyhorela, preto musel zabezpečiť dodávku podvalov až z Čiech a preto sa predĺžil termín opravy,“ vysvetlila pre Zvolen 24 vedúca Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy Anna Bešinová.

V týchto dňoch je most už kompletne funkčný. „Most sa už môže opäť 100 percentne využívať,“ povedala Bešinová.

Zmestili sa do rozpočtu

Rekonštrukcia mosta bola hradená z mestskej kasy, z ktorej bolo na tieto opravy vyčlenených 18 000 eur. Ako nám na záver prezradila vedúca Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy, tak tieto finančné prostriedky stačili na zrealizované práce.

V našej fotogalérii nájdete fotky už zrekonštruovaného mosta Podharajch.

Pozrite si opravený most Podharajch
6
Galéria
Foto: Marcel Mojžiš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM