Stanislav Černák Správy

Možnosti na letný relax sa rozšírili: V Krupine otvorili brány zrekonštruovaného kúpaliska!

Už aj Krupinčania si môžu užiť vo svojom meste vysnené letné radovánky. Dnes sprístupnili totiž krupinské kúpalisko Tepličky.

Ilustračný obrázok k článku Možnosti na letný relax sa rozšírili: V Krupine otvorili brány zrekonštruovaného kúpaliska!
Zdroj: TASR

Stalo sa tak po niekoľkomesačnej rekonštrukcii, ktorú zrealizoval nový nájomca, podnikateľ z Hontianskych Nemiec. Obnova jedného z najstarších slovenských kúpalísk bola totiž zahrnutá v nájomnej zmluve medzi ním a mestom.

„Pre návštevníkov sú od dnes k dispozícii dva vynovené bazény, jeden 25-metrový a jeden detský. Navyše sme kompletne opravili celú prevádzkovú budovu, vrátane elektrických rozvodov a pripojenia na mestský vodovod,“ povedal prevádzkovateľ Milan Gebora a pokračoval, „Je tu tiež nový bufet.“ Pribudnúť by mal ešte malý tobogán a v ďalšom roku aj malý bazén pre mamičky s deťmi.

Kúpalisko má kapacitu 230 osôb a bude otvorené denne od 9:00 do 19:00, dva dni v týždni bude aj večerné kúpanie od 21:00 do 24:00.

Obnova kúpaliska sa v nedávnej internetovej občianskej ankete o investičných prioritách mesta Krupina objavovala na jednom z popredných miest záujmu ľudí. Predchádzajúcemu nájomcovi vypovedalo mesto zmluvu vlani v septembri. V lete totiž pre technické príčiny kúpalisko neotvoril, mesto však o tom vopred neinformoval a nesplnil tiež niekoľko ďalších podmienok nájomnej zmluvy. Magistrát následne vyhlásil súťaž na nájom kúpaliska, ktorá ale bola neúspešná. Druhá súťaž bola potom vyhlásená v decembri 2013. Do súťaže sa prihlásil jediný záujemca, ktorý napokon aj uspel.

V Krupine otvorili brány zrekonštruovaného kúpaliska!
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM