Stanislav Černák Kultúra

Multipriestorový festival Uzolium sa už blíži: Koncerty až na deviatich miestach, privítame aj poľského hosťa

Nový festival Uzolium sa už blíži. Máme pre vás ďalšie novinky z jeho kuchyne. Okrem viacerých slovenských interpretov sa môžete tešiť aj na poľského hosťa.

Ilustračný obrázok k článku Multipriestorový festival Uzolium sa už blíži: Koncerty až na deviatich miestach, privítame aj poľského hosťa
Zdroj: TASR

Nielen regionálni mladí umelci, ale aj hosť z Poľska sa predstavia na prvom multipriestorovom a multižánrovom festivale Uzolium, ktorý sa uskutoční v sobotu 18. apríla vo Zvolene.

Na Uzolium aj Kontrkultura

„Zvolen navštívi poľská kapela Kontrkultura, ktorá minulý rok oslávila svoje desiate výročie. Už v minulosti vystupovala vo Zvolene spolu so skupinou Náhodní známi,“ povedala za organizátorov Eva Ježovičová.

Poliaci sú však v programe výnimkou. Okrem nich Uzolium privíta výlučne domácich či regionálnych umelcov. „Chceli sme prezentovať to dobré, čo máme doma. Boli sme prekvapení, koľko kapiel je v Banskobystrickom kraji,“ konštatovala Ježovičová.

Súčasťou programu Uzolia nie sú len večerné koncerty v deviatich podnikoch, ale aj výstava obrazov Zvolenskej sedmičky. „Je to skupina, ktorá vo Zvolene tvorí už dlhé roky. Je dobré, ak sa v rámci festivalu, ktorého myšlienkou je spájať, predstavia aj oni.“

Podpora ďalších lokálnych projektov

Práve pre samotné spájanie organizátori festivalu poskytli možnosť prezentovať sa aj výnimočným lokálnym projektom, ako sú Zvolenský živec a Podporujem suseda. Oba projekty spája myšlienka podpory lokálnych výrobcov a obchodníkov. „Myslíme si, že vo Zvolene je mnoho ľudí s podobnou myšlienkou – urobiť toto mesto lepším.“ Organizátori veria, že sa im to aj vďaka festivalu podarí.

Program festivalu začne už o 14:00 hod. na Starej radnici aktivitami pre rodiny s deťmi a bude pokračovať až do rána hudbou a koncertmi. V ten istý deň bude Zvolen naozaj kultúrne žiť, pretože 18. apríl je zároveň dňom osláv 200. výročia narodenia Ľudovíta Štúra, ktoré budú prebiehať v celom centre.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM