Jakub Forgács Krimi

Muž z okresu Zvolen naletel podvodníkovi na sociálnej sieti. Prišiel o 1500 eur!

Na podvodníkov si treba dať bacha aj na internete. Svoje o tom vie aj mladý muž z nášho okresu, ktorý s jedným komunikoval na známej sociálnej sieti.

Ilustračný obrázok k článku Muž z okresu Zvolen naletel podvodníkovi na sociálnej sieti. Prišiel o 1500 eur!
4
Galéria
Zdroj: TASR

Polícia vo Zvolene začala trestné stíhanie pre prečin podvodu. „Neznámy páchateľ vystupujúci na sociálnej sieti „pokec“ vylákal od poškodeného muža z okresu Zvolen finančnú hotovosť. S poškodeným komunikoval pod zámienkou zoznámenia sa a počas komunikácie žiadal od poškodeného, aby zaslal páchateľovi fotografiu nahej postavy formou správy na mobilný telefón, čo poškodený aj urobil,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Následne mu prišla sms správa,že vec je ohlásená na polícii. Poškodený následne kontaktoval telefonicky osobu zo sociálnej siete na uvedené číslo telefónu kde poslal fotku a ozval sa ženský hlas, že fotografiu poslal jej vnučke (12),“ pokračovala hovorkyňa.

„Poškodeného neskôr telefonicky kontaktoval neznámy muž z utajeného čísla, že je na neho podané trestné oznámenie na polícii a ak sa chce „dohodnúť“ môže sa skontaktovať s oznamovateľkou. Táto následne od poškodeného žiadala odškodné vkladom na účet v banke vo výške 1500 eur, ktoré poškodený na účet aj vložil. Prípad je v štádiu vyšetrovania a za takýto skutok hrozí trest odňatia slobody až na dva roky,“ povedala Faltániová.

Ako dodala hovorkyňa, na sociálnych sieťach ľudia publikujú rôzne fotografie, čo môže byť pre niekoho provokáciou a pre užívateľa sociálnej siete problémom. Na sociálnych sieťach vás totiž môžu sledovať aj neznámi ľudia. No a z niektorých sa môžu vykľuť aj podvodníci. Ak sa chcete vyhnúť tomu, aby ste sa stali obeťou podvodu, dobre si rozmyslite, aké fotky budete na svojej sociálnej sieti publikovať. Nikdy nezabúdajte, že ide o vašu bezpečnosť.

Foto: ilustračné

Polícia
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM