Jakub Forgács Rôzne

Muži zákona si posvietili na návštevníkov osláv: Počas kontrol zaistili nože, obušky, aj ruskú pištoľ

Bezpečnostné opatrenia počas osláv výročia SNP museli pretrpieť stovky návštevníkov areálu. Polícia im prehľadávala osobné veci. Čakanie pri vstupoch pokúšalo trpezlivosť ľudí, no ako sa ukázalo, kontroly asi neboli zbytočné.

Ilustračný obrázok k článku Muži zákona si posvietili na návštevníkov osláv: Počas kontrol zaistili nože, obušky, aj ruskú pištoľ
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V areáli osláv výročia SNP vládli doobeda prísne bezpečnostné opatrenia. Návštevníci sa do neho dostávali od Hornej ulice, od Námestia Slobody, od Hotela Lux, od ulice ČSA a od Štefánikovho nábrežia cez kontrolné brány s policajtmi. K návštevníkom pristupovali muži zákona individuálne. Dôchodcov púšťali rovno, mladší ľudia s taškami a ruksakmi však museli pretrpieť osobné kontroly.

Prezeranie osobných vecí pri kontrolných stanoviskách sa mnohým nepozdávalo. „Zdá sa mi to prehnané, ale na oslavy sa teším, tak to musím nejako pretrpieť,“ povedal pre Bystrica24 Pavol Kornád (36), ktorý do Banskej Bystrice prišiel až z Košíc. Obozretnosť polície si na vlastnej koži vyskúšal aj náš redaktor, ktorého kompletne prehľadali. Policajti stáli i za zátarasami po obvode celého areálu.

Do areálu bolo zakázané vnášať zbrane všetkého druhu, sklenené fľaše, nožíky, nožnice a podobne. Napriek tomu policajti návštevníkom zhabali kadečo. „Jeden pán prišiel s dvoma obuškami a dvoma nožmi. Ďalší chcel do areálu vojsť s ruskou pištoľou TT-33, ktorej náboj dokáže prestreliť aj nepriestrelnú vestu. Inak to boli prevažne nože a dýky,“ povedal jeden z policajtov pri kontrolnom stanovisku. Pri poobednom programe sa však do parku pod Pamätníkom SNP dostali ľudia už bez kontrol.

Bezpečnostné opatrenia počas jubilejných osláv v Banskej Bystrici
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM