Stanislav Černák Hokej

Na domácu prehru s Bystricou zabudli: Zvolenčania na skalickom ľade dominovali

Po nelichotivej domácej prehre s rivalom z Banskej Bystrice cestovali zvolenskí hokejisti na Záhorie. Na prehru s Baranmi nechali zabudnúť skvelým výkonom. Skaličanom nastrieľali 8 gólov.

Ilustračný obrázok k článku Na domácu prehru s Bystricou zabudli: Zvolenčania na skalickom ľade dominovali
Zdroj: TASR

Už v 1. minúte bol vylúčený hosťujúci Brabenec, ale skórovali Zvolenčania, keď domáca obrana vyrobila zmätok pred Romančíkom a gól dal Puliš. Skaličania tak posadili hostí na koňa, lebo tí už od prvých minút hrali uvoľnenejšie, rýchlejšie kombinovali a premieňali svoje šance. V 7. minúte bol vylúčený ďalší hráč Zvolena L. Jurík, ale domáci opäť inkasovali pri vlastnej presilovke, keď na 0:2 zvýšil Bagin. V 12. minúte spálil gólovú šancu domácich Vaškovič. Jeho strela skončila na betónoch brankára Šimka. V 13. minúte hrali presilovku hostia, ale skóre sa nemenilo. V závere 1. tretiny bol vylúčený Brabenec, domáci však túto výhodu, v ktorej pokračovali aj v druhej časti zápasu, na skórovanie nevyužili.

Na 0:3 zvýšil v 23. minúte Pichnarčík, keď jeho nastrelený puk od modrej čiary skončil v Romančíkovej sieti. Následne bol vylúčený Gründling a na 0:4 pohotovo zblízka zvýšil neobsadený Juraško. Domáci pôsobili bezradne proti v pohode hrajúcim Zvolenčanom. Jednu z mála šancí, ktorá sa im naskytla, v 29. minúte spálil Stloukal, ktorý z výbornej pozície prestrelil Šimkovu bránku. Ani Bene následne nevedel doklepnúť puk do odkrytej bránky zvolenského brankára. V 32. minúte bol vylúčený zvolenský Jurík, ale domáci sa vôbec nedostali k priamej strele na Šimka. Hostia potom potrestali vylúčenie domáceho Chyla, keď na 0:5 zvýšil Pokovič.

Tretiu časť zápasu začali domáci v početnej výhode 5:3, ale skórovať sa im nepodarilo. Potom prišiel opäť tlak hostí, keď na hrozivých 0:6 zvýšil Brabenec a o minútu pod žŕdku Romančíkovej brány trafil Hraško. Po tomto góle nastúpil do bránky domácich namiesto Romančíka Ďuriš. V 45. minúte bol vylúčený domáci Pavešík a po skončení jeho trestu od modrej čiary na 0:8 zvýšil Hraško. Prvý gól domácich dal zblízka Jurík v 52. minúte, druhým úspešným strelcom bol v 58. minúte Rejžek. Zvolenčania tak uštedrili Skaličanom ďalšiu tvrdú lekciu z hokejového umenia a na prvé víťazstvo v domácom prostredí si budú musieť ešte počkať.

Hlasy trénerov:

Štefan Mega, tréner HK 36 Hant Skalica: „Hodnotí sa mi to veľmi ťažko. Upozorňovali sme hráčov na to, že Zvolen po prehre s Banskou Bystricou bude chcieť v Skalici bodovať, žiaľbohu vo dvoch našich presilových hrách sme dostali góly. Prvá tretina tým pádom bola úplne katastrofálna. Potom Zvolen využil svoje presilovky, my sme prestali korčuľovať, hráči prestali dodržiavať taktické pokyny a jednoznačne sme prehrávali. Skorigovanie výsledku v závere už nepomohlo. Takto to ďalej ísť nemôže.“

Josef Turek, tréner HKM Zvolen: „My sme odohrali vynikajúci zápas. Ustáli sme na začiatku tri vylúčenia, podržal nás vtedy náš brankár Šimko. Musím pochváliť celý tím, že celý zápas sme sa tlačili dopredu, vytvárali sme si strelecké príležitosti, predviedli sme najlepší výkon sezóny. Vonku hráme lepšie. Chcel by som vyzdvihnúť výkon všetkých štyroch pätiek, ktoré sa zaslúžili o naše víťazstvo, takže sme sa dokázali zdvihnúť po prehre s Banskou Bystricou.“

HK 36 Hant Skalica – HKM Zvolen 2:8 (0:2, 0:3, 2:3)

Góly: 52. J. Jurík (Bezúch, Drtina), 58. Rejžek (Šimíček, Stloukal) – 2. Puliš (Obdržálek), 9. Bagin (Obdržálek, Brabenec), 23. Pichnarčík (Škvaridlo), 24. Juraško (Brabenec, Obdržálek), 39. Pokovič (Hraško, L.Jurík), 44. Brabenec (Puliš, Bagin), 45. Hraško (Podkonický, Chovan), 47. Hraško (L. Jurík, Pokovič). Rozhodovali: Konc – Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 5:7, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:2, striedanie: 45. za domáceho brankára Romančíka Ďuriš, 888 divákov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM