Stanislav Černák Rôzne

Na gymnáziu zavládla radosť: Zvolenskí študenti žali úspech

Študenti Gymnázia Ľudovíta Štúra vo Zvolene obhajovali na krajskej prehliadke stredoškolských odborných činností (SOČ) v 7. odboroch až osem prác. A darilo sa im vynikajúco.

Ilustračný obrázok k článku Na gymnáziu zavládla radosť: Zvolenskí študenti žali úspech
Zdroj: Dnes24.sk

Koncom marca sa uskutočnil 37. Ročník Krajskej prehliadky SOČ. Súťažilo sa dokopy v 17. odboroch. Informovala o tom náš portál riaditeľka Gymnázia Ľ. Štúra vo Zvolene Eva Chylová.

Zvolenskí gymnazisti obhajovali v 7. odboroch až osem prác. Uspelo až 5 prác. „Na 1. mieste sa v odbore Chémia, potravinárstvo umiestnili žiaci Jaroslav Šuchma, Filip Čonka a Jozef Ondriga, s prácou Trans-reveratrol a jeho analýza pomocou HPCL vo vybraných červených vínach a tvorba modelu tohto polyfenolu ako učebnej pomôcky,“ povedala Chylová.

Zvolenskí študenti si odniesli aj dve druhé miesta. V odbore Informatika zaujali porotu modelom Prieskumný robot žiaci Martin Uhliar, Michal Bohuš a Filip Klembara. V odbore Matematika, Fyzika získal ocenenie za prácu Pozorovanie rádioaktívneho žiarenia difúznou hmlovou komorou Peter Koňarík.

To však neboli všetky úspechy. Tretie miesto v odbore Matematika, Fyzika získali aj Dáša Jaďuďová a Júlia Kuricová s prácou Nesmrteľní pútnici. Z tretej pozície sa teší aj Kristína Hazlingerová v odbore kultúry, umenie, umelecká a odevná tvorba, ktorá sa prezentovala prácou o svojom otcovi Primášovi Jaroslavovi Hazlingerovi.

Tri práce, ktoré sa umiestnili na prvých dvoch miestach postupujú na Celoštátnu prehliadku SOČ, ktorá sa uskutoční 21. – 24. apríla 2015 v Piešťanoch.

Foto: Gymnázium Ľ. Štúra

Zvolenskí gymnazisti uspeli so svojimi prácami v krajskej prehliadke SOČ
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM