Jozef Sliacky Rôzne

Na hlasovanie v projekte Detský čin roka ostáva deťom necelý týždeň

Necelý týždeň ostáva školákom na hlasovanie, ktoré rozhodne o víťazoch 11. ročníka projektu Detský čin roka. Expertná skupina vybrala z viac ako 8 000 listov 30 nominácií, spomedzi ktorých deti v detskej porote rozhodnú o tohtoročných oceneniach v je

Deti môžu hlasovať do 26. novembra a to aj prostredníctvom internetu na adrese www.dcr.sk. Slávnostné vyhlásenie výsledkov bude 8. decembra v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave.

Hlasovaním v detskej porote podporia jej členovia svojich rovesníkov a zároveň urobia ďalší dobrý skutok – pomôžu deťom, ktoré to potrebujú. Každý hlas symbolicky prispieva na ich podporu v podobe domácich spotrebičov pre patronátne inštitúcie a rodiny.

V tomto roku podporí projekt štyri náhradné rodiny a rodiny v hmotnej núdzi, krízové stredisko, základnú školu, detské zdravotnícke zariadenie a detský domov.

Deti môžu zároveň pomôcť aj svojej škole. Každá škola, ktorej žiak bude ocenený v jednej z kategórií, získa školské potreby v hodnote 500 eur. Zároveň bude zo všetkých škôl, ktoré sa do projektu v tomto roku zapoja, vyžrebovaná jedna, ktorá získa školské potreby v rovnakej hodnote.

Projekt Detský čin roka prebieha pod čestnou záštitou ministerstva školstva. Od roku 1999 sa do projektu zapojilo viac ako 957 000 detí a kolektívov detí.

TASR o tom informovala koordinátorka projektu Oľga Valentová.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM