Správy

Na jazdu Slovenskom sa vydá historický motorový vlak: Kde v Banskobystrickom kraji zastaví?

Počas trojdňového výletu cestujúci navštívia zaujímavé miesta malebného Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Na jazdu Slovenskom sa vydá historický motorový vlak: Kde v Banskobystrickom kraji zastaví?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Milovníci historických vlakov a cestovania si prídu opäť na svoje. Na trojdňovú jazdu po Slovensku sa cez predĺžený víkend (3. – 5. 7.) vydá vlak ťahaný historickým motorovým rušňom T478.1201 pre­zývaným Cecaňa. V súprave vlaku budú radené historické ležadlové vozne, historický reštauračný vozeň i prezidentský vozeň Salon. Uviedol to František Šiller z občianskeho združenia Albatros klub.

Na Sliači aj v Ľupči

„Počas trojdňového výletu cestujúci navštívia zaujímavé miesta malebného Slovenska,“ priblížil Šiller. V spolupráci s Topoľčanmi je pripravená moderovaná prehliadka mesta a okolia. Následne sa budú môcť poprechádzať po Prievidzi, prípadne navštíviť Bojnický zámok a zoo. V Banskej Štiavnici ich bude čakať nočná prehliadka Múzea mincí a medailí a streleckých terčov, či návšteva hradu.

„Mimoriadny vlak zastaví aj v stanici Sliač kúpele, kde bude dostatok času na presvedčenie sa o sile liečivej vody,“ poznamenal Šiller. Návšteva hradu Slovenská Ľupča odkryje jeho minulosť, ale tiež prítomnosť domáceho remeselníka priamo pri hrade.

Na záver výletu sa prepravia historickou električkou Kométa do Starého Smokovca, lanovkou na Solisko a električkou späť do Popradu. Po zastavení v Liptovskej Teplej bude na výletníkov čakať liečivá voda kúpeľov Lúčky.

Ďalšie aktuálne správy

Mimoriadna jazda vlakom je pripravená v spolupráci so ZSSK a ŽSR. Klub zároveň dáva do pozornosti aj plánovanú jazdu S Cecaňou do Hoštic u Volyně, ktorá sa bude konať 20. – 22. augusta. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke združenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM