Hokej

Na ľadovej ploche vo Zvolene si to rozdali známe tváre: Gól do obrátenej bránky aj nájazd opakom hokejky!

Ľadová plocha na námestí je konečne spustená. V piatok ju svojím programom otvorili krasokorčuliarky, už v sobotu sa na nej hral prvý zápas. Stretli sa v ňom mužstvá zamestnancov magistrátu, mestských poslancov a sponzorov ľadovej plochy. A pozerať sa veru bolo na čo.

Ilustračný obrázok k článku Na ľadovej ploche vo Zvolene si to rozdali známe tváre: Gól do obrátenej bránky aj nájazd opakom hokejky!
Zdroj: Dnes24.sk

Úsmevy na tvárach nastupujúcich hráčov, uštipačné poznámky súperov, priateľské potľapkávanie po pleciach predznamenali, že turnaj sa ponesie v pohodovej atmosfére. Taký bol aj plán hlavnej organizátorky, D. Melicheríkovej. „Hokej majú radi všetci. Chcela som to využiť, spojiť ľudí, ktorí pracujú pre mesto, dať im možnosť spoznať sa a spriateliť,“ uviedla mestská poslankyňa a krasokorčuliarska trénerka.

Jeden hráč jednoducho dominoval

Gól do obrátenej bránky, samostatný nájazd opakom hokejky či inscenované zhodenie rukavíc ukončené úsmevmi samotných aktérov „bitky“ to len dokazovali. Aj v uvoľnenom tempe na ľade dominoval jeden hráč. „Je vidieť, že Laco Čierny to má v rukách i v nohách, on hokej jednoducho hrať vie,“ usúdil na margo svojho súpera náčelník mestskej polície a hokejový tréner Juraj Chabada. Ten sa stal kapitánom mužstva zamestnancov úradu a v prvom zápase proti tímu sponzorov ich priviedol k víťazstvu.

Sponzorov do zápasov viedol Vladimír Bella, zástupca spoločnosti Stefe. Prečo však dal mestský poslanec prednosť iným farbám? „Poslanci so mnou nechcú hrať v jednom tíme,“ doberal si svojich kolegov z mestského parlamentu. Sponzori napokon za „zvláštnych okolností“ zvíťazili v druhom zápase s favorizovaným tímom poslancov, v okolí ľadovej plochy sa začalo šeptať, že svoj zápas „kúpili“. Že ide len o plané reči však dokázali svojim výkonom.

Samostatné nájazdy

Nakoľko poslanci mestského zastupiteľstva po samostatných nájazdoch porazili mužstvo zamestnancov mestského úradu, každý tím vlastne zvíťazil raz. Turnaj tak nemal víťaza.

Verejnosti sa nápad evidentne páčil.: „Vidíme dobré zápasy, prial by som si takýchto podujatí čo najviac,“ uviedol jeden z divákov. A môže byť spokojný, pretože na ľadovej ploche budú nasledovať ďalšie príjemné aktivity. 16. decembra vi verejnosť môže prísť zakorčuľovať s hokejistami Áčka zvolenského HKM. Jeho najväčšie hviezdy sa potom 19. decembra stretnú v súboji s rozprávkovými bytosťami, v rámci predvianočnej recesie. Okrem toho každý utorok o 10.00 sú na ploche organizované kurzy korčuľovania pre dospelých.

Momentky z hokeja na zvolenskej ľadovej ploche
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM