Stanislav Černák Rôzne

Na letecké dni má doraziť 110 000 ľudí: Vo vzduchu 100 lietadiel zo 14-tich krajín!

K vlaňajšiemu rekordu 115-tisíc návštevníkov sa chcú priblížiť organizátori Medzinárodných leteckých dní Slovak International Air Fest (SIAF) 2013, ktoré budú v sobotu 31. augusta a nedeľu 1. septembra na Letisku Sliač.

Ilustračný obrázok k článku Na letecké dni má doraziť 110 000 ľudí: Vo vzduchu 100 lietadiel zo 14-tich krajín!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako informoval riaditeľ tohto podujatia Hubert Štoksa, v programe, ktorý bude po oba dva dni rovnaký, sa predstaví takmer 100 lietadiel zo 14 krajín Európy.

Novinka tohto ročníka

Novinkou organizačného zabezpečenia je rádio SIAF, ktoré bude na letisku a v okruhu do 25 kilometrov vysielať od 30. augusta do 1. septembra v čase od 8:00 do 18:00 na frekvencii 107,3 megahertza.

Okrem pravidelných dopravných informácií ponúkne návštevníkom komentáre k dianiu na oblohe a letisku. Moderátori budú s odborníkmi hovoriť o technických parametroch lietadiel, pilotoch a rôznych zaujímavostiach.

Sprievodné akcie

Časť letiskového areálu sa počas leteckých dní zmení na zábavné centrum s detskou a rodinnou zónou, medzi jeho atrakciami budú aj letecké simulátory. Deti do šesť rokov majú vstup na letecké dni bezplatný, od šesť do 15 rokov je polovičné vstupné.

Medzinárodné letecké dni SIAF 2013 organizuje Slovenská letecká agentúra v spolupráci s Ministerstvom obrany SR ako hlavným programovým partnerom. Spoluorganizátormi sú aj mestá Sliač, Zvolen a Banská Bystrica a Banskobystrický samosprávny kraj.

Na Letisku Sliač sa toto podujatie organizuje od roku 2011. Jeho vlaňajší ročník bol podľa Štoksu po organizačnej stránke aj množstvom návštevníkom najväčším podujatím na Slovensku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM