Marcel Mojžiš Správy

Na námestí sa po 4 rokoch opäť korčuľuje: Ľad otestovali hokejisti v maskách

Na zvolenskom námestí sa po rokoch opäť korčuľuje. Umožnila to ľadová plocha, ktorú cez víkend ako prví otestovali v zábavnom turnaji hokejisti HKM. Hráči pritom boli odetí v najrozličnejších maskách.

Ilustračný obrázok k článku Na námestí sa po 4 rokoch opäť korčuľuje: Ľad otestovali hokejisti v maskách
Foto: Slávka Kellová

Mobilná ľadová plocha bola pred tým v areáli Základnej školy na Hrnčiarskej ulici, v blízkosti centra. Mesto ju tam presťahovalo potom, ako začalo rekonštruovať námestie. Nová dlažba na námestí už má v sebe zabudovanú aj špeciálnu konštrukciu, na ktorú sa prenosná ľadová plocha upevňuje.

Vďaka novej konštrukcii, bude ľadová plocha v dokonalej rovine. Klzisko by malo zostať na námestí do konca februára. Všetko bude ale závisieť od počasia. Obyvatelia mesta majú cez deň korčuľovanie zdarma. Večer po osemnástej hodine si klzisko môžu prenajať kolektívy na hokejové zápasy.

Náklady na prevádzku ľadovej plochy predstavujú okolo 33 000 eur. Najdrahšia je elektrina, za ktorú zaplatí magistrát zhruba 8 000 eur. Asi tretinu nákladov ale vykryjú sponzori. Mesto navyše počíta aj so ziskom štyri až päť tisíc eur od kolektívov za prenájom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM