Jakub Forgács Rôzne Správy

Na Podpoľaní je ukrytá oáza pokoja: Počuli ste už o jazierku Tiki-Taka? FOTO

Príroda Podpoľania ukrýva mnohé zákutia, ktoré sú pre mnohých stále neznámymi. Jedno také nájdete aj neďaleko Očovej.

Ilustračný obrázok k článku Na Podpoľaní je ukrytá oáza pokoja: Počuli ste už o jazierku Tiki-Taka? FOTO
14
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Okolie Očovej ponúka množstvo zaujímavých miest, ktoré v lete stoja za návštevu. Patria medzi ne Očovské Breziny, časť Aladár, krásna lesná cyklotrasa na Hrochoť, ale aj miestne letisko, z ktorého môžete vyraziť na vyhliadkové lety či si dokonca vyskúšať tandemový zoskok s padákom. Neďaleko obce je však ukryté aj jazierko, o ktorom mnohí návštevníci nevedia.

Oáza pokoja

Jazierko Tiki-Taka sa nachádza necelé dva kilometre juhovýchodne od obce. Dostanete sa k nemu po poľnej ceste vedľa roľníckeho družstva. My sme sa k nemu vydali na bicykloch.

Toto miesto, obkolesené poliami, nás už hneď po príchode očarilo. Po obvode jazierka rastú vŕby a kríky, ktoré sa zrkadlia na hladine. Nechýbajú ani lekná a ryby, ktoré tu boli nasadené. Natrafili sme aj na niekoľkých rybárov a stanujúcu rodinu. Aj tá si prišla vychutnať oddych pri tejto oáze pokoja.

Vďaka deťom

Práve o zveľadenie okolia jazierka, ktoré zvykol špatiť odpad, sa postarali mladí školáci. Ako informuje článok z očovských novín Hučava, žiacky tím Sovičky z Očovej sa v školskom roku 2020/2021 nezištne zapojil do projektu Roots and Shoots, v rámci ktorého získal finančný príspevok vo výške 400 eur. Vďaka týmto financiám sa podarilo jazierko Tiki–Taka vyčistiť od odpadkov, vyrobiť desať gabiónových lavičiek a vtáčie búdky. Návštevu tohto miesta si preto vychutnáte ešte viac.

Zábery jazierka si môžete pozrieť na záberoch v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskobystrického kraja

V OBRAZOCH: Jazierko Tiki-Taka pri Očovej je malou oázou pokoja
14
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM