Stanislav Černák Rôzne

Na Sekieri otvárajú nové hokejbalové ihrisko: Plánov na jeho využitie je viacero

Bývalé školské ihrisko na Sekieri sa zmenilo na hokejbalové. Počas MDD ho oficiálne otvárajú. Pripravený je počas celého dňa bohatý program.

Ilustračný obrázok k článku Na Sekieri otvárajú nové hokejbalové ihrisko: Plánov na jeho využitie je viacero
Zdroj: Dnes24.sk

Iniciatíva s postavením nového ihriska prišla od Jána Blazseka a Jaroslava Marka. Ako nám už predčasom Blazsek prezradil, počítali s výdavkami 45 000 eur.

Tie sa však mierne navýšili. „Rozpočet sa nám nakoniec trochu navýšil, vyšlo to však do 50 000 eur,“ ozrejmil Ján Blazsek a pokračoval, „Ako chodili stroje, tak sa asfalt pohol a museli sme to celé presypať.“ Na ihrisko prispelo sumou 16 000 eur aj mesto Zvolen spoločne so základnou školou J. Alexyho. Zvyšok zohnali Blazsek a Marko od sponzorov.

Od pondelkového rána prebieha na ihrisku aj v rámci MDD zaujímavý program. Doobeda predviedli zvolenskí hokejbalisti prítomným tréning a nájazdy. V týchto chvíľach je už všetko pripravené na štart exhibičného zápasu hokejových osobností HKM Zvolen proti sponzorom a personálu školy.

Do budúcna sú s ihriskom viaceré plány. „V dopoludňajších hodinách bude ihrisko využívať škola, poobede hokejbalisti na tréningy. Ihrisko bude otvorené aj pre verejnosť. Musí to mať systém, bude sa to strážiť a prenajímať. Peniaze z prenájmu budú použité do opráv a podobne,“ informoval Blazsek. „Od septembra chceme, aby sa tu už začala hrávať zvolenská hokejbalová liga. Ak nám ľudia dovolia,“ podotkol so smiechom.

V pláne je okrem zápasov mestskej ligy ak extraliga 19-ročných a ostatných kategórií. Čo sa týka slovenskej extraligy, tak ak všetko dobre pôjde, mala by sa podľa Blazsekových slov o rok hrávať na Sekieri aj tá.

Z bývalého školského ihriska je hokejbalové
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM