Stanislav Černák Správy

Na Sekieri sa maká na novinke pre športovcov: Niekdajšie školské ihrisko sa mení na hokejbalové FOTO

Niekdajšie školské ihrisko 7. základnej školy na Sekieri prechádza veľkou prestavbou. Pomaly tam vyrastá hokejbalové ihrisko. V súčasnosti sa už plocha asfaltuje. Pozrite si aktuálne fotografie!

Ilustračný obrázok k článku Na Sekieri sa maká na novinke pre športovcov: Niekdajšie školské ihrisko sa mení na hokejbalové FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Situácia s hokejbalom bola počas posledných troch rokov v našom meste kritická. Hráči nemali kde trénovať, zápasy hrávajú v Banskej Bystrici a mladí hráči hrávajú domáce zápasy v Žiari nad Hronom. Ihriská, ktoré sú v našom meste však nespĺňajú potrebné parametre.

Aj preto prišli s iniciatívou oživenia hokejbalovej aktivity Ján Blazsek a Jaroslav Marko, ktorí šli do toho naplno. Podarilo sa im zohnať sponzorov a stavba bude už čoskoro dokončená. V súčasnosti sa ihrisko asfaltuje. „V utorok sa dával prvý asfalt, dnes sa dáva druhý. Potom je na pláne prekládka mantinelov,“ povedal pre Zvolen 24 Ján Blazsek.

Pôvodný rozpočet bol 43 000 eur, no nakoniec sa navýšil. „Rozpočet sa nám navýšil na 45 000 eur, ale podarilo sa nám zohnať všetky peniaze,“ priblížil stále aktívny hokejbalový hráč Blazsek. Ako ďalej povedal, tak oficiálne otvorenie ihriska je naplánované na Medzinárodný deň detí. „Chceme pripraviť zápas osobností, uvidíme, koho sa nám podarí zohnať,“ doplnil.

Vo fotogalérii nájdete zábery z výstavby ihriska!

Foto: Ján Blazsek

Práce na novom hokejbalovom ihrisku na Sekieri
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM