Rôzne

Na sídlisku Sekier to ožilo ľuďmi aj tovarom: Bazár na parkovisku!

Za prvých jarných lúčov zorganizovali na zvolenskom sídlisku Sekier bazár. A nie hocijaký, ale bazár nepotrebných vecí. Myšlienka sa vereuže ujala, možno sa z toho stane tradícia.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku Sekier to ožilo ľuďmi aj tovarom: Bazár na parkovisku!
Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulá sobota patrila vo Zvolene zaujímavej akcii – jarnému bazáru nepotrebných vecí, na ktorej sa podieľali obyvatelia Sekiera, presnejšie námestia Sv. Cyrila a Metoda. Všetko to prebehlo pod záštitou OZ Občania Sekier-Môťová.

Hneď od začiatku bazáru sa začalo schádzať na parkovisku námestia Sv. Cyrila a Metoda viacero ľudí. Či už to bolo záujemcovia o nepotrebný tovar, tí ktorí ho ponúkali, alebo len zvedavci a okoloidúci.

Skladba ponúkaného tovaru bola veľmi pestrá, prevládali však najmä hračky, detské oblečenie a rôzne doplnky. Aj napriek tomu, že ponúkané veci dostali nálepku nepotrebný tovar, boli vo veľmi zachovalom stave.

„Každý z nás má doma mnoho vecí, ktoré nechceme zahodiť do odpadkov, ale na druhej strane by sme boli radi ak by ešte niekomu poslúžili. Práve táto myšlienka bola stimulom pre občiansku aktivitu zbližujúcu ľudí a vytvárajúcu silnejšie sociálne putá občianskej komunity. Ľudovo povedané podujatie umožnilo susedom a kamarátom stretnúť sa, porozprávať a udržať dobré vzťahy,“ priblížil hlavnú myšlienku tohto bazáru mestský poslanec a člen OZ Peter Košík.

Pomaly sa začalo hovoriť aj vytvorení tradície jarného a jesenného bazáru nepotrebných vecí, ktorí by mohol prilákať ešte viac obyvateľov Sekiera, ktorí radi ponúknu zachovalé a užitočné veci, ktoré môžu niekomu pomôcť.

Foto: OZ Občania Sekier-Môťová

Nevšedná novinka na Sekieri: Takto vyzeral bazár na parkovisku!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM