Jana Mlynarova Rôzne

Na Starom zámku otvoria ojedinelú výstavu LEGO modelov

Atraktívnu výstavu modelov z LEGO kociek sprístupnia verejnosti v pondelok 30. novembra 2009 na Starom zámku v Banskej Štiavnici.

Výstavu, ktorá je prvou svojho druhu na Slovensku organizuje Slovenské banské múzeum (SBM) v spolupráci s Československým LEGO-fórom.
Ako TASR informoval tlačový tajomník múzea Ľuboš Krno, v 12 metrov dlhej expozičnej sále budú vystavené desiatky rôznych modelov LEGO kociek. Najväčšou atrakciou bude nesporne niekoľko metrov dlhá železničná trať z týchto kociek s tromi tunelmi, železničnými budovami, viaduktmi a elektricky poháňanými vláčikmi postavenými z viac ako milióna LEGO kociek.
Modely na výstavu poskytli nadšenci LEGO kociek, ktorí venovali stovky hodín na postavenie jednotlivých modelov. Práve kvôli tejto výstave, ktorá potrvá do 31. januára 2010, sprístupní SBM svoju expozíciu na Starom zámku aj každú nedeľu a to až do konca januára budúceho roka a s výnimkou 24. a 25. decembra 2009 a 1.januára 2010 aj v období vianočných školských prázdnin. zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM