Stanislav Černák Rôzne

Na svet prišla 2 hodiny po polnoci: Prvým bábätkom r. 2015 narodeným vo Zvolene je Alžbetka

Prvým novorodeniatkom narodeným v roku 2015 vo zvolenskej nemocnici je malá Alžbetka. Na svet prišla 2 hodiny a 20 minút po polnoci.

Ilustračný obrázok k článku Na svet prišla 2 hodiny po polnoci: Prvým bábätkom r. 2015 narodeným vo Zvolene je Alžbetka
Zdroj: Dnes24.sk

Prvým tohtoročným bábätkom na novorodeneckom oddelení Nemocnice Zvolen je malá Alžbeta, ktorá bude prírastkom do susednej Banskej Bystrice. Dievčatko s takmer ideálnymi mierami prišlo na svet 1. januára 2015 o druhej hodine a dvadsiatej minúte s mierami 3220 gramov, 52 centimetrov a spolu s mamičkou sa tešia dobrému zdraviu.

V minulom roku priviedli na svet zdravotníci zvolenskej nemocnice celkom 959 detí, čím počet pôrodov oproti roku 2013 vzrástol o rekordných 66 bábätiek. „V septembri 2014 dokonca nemocničná pôrodnica zažila babyboom, kedy sa narodilo až 105 bábätiek. Najmenej detičiek sa narodilo vo februári,“ uviedla Iveta Bombalová, sestra novorodeneckého oddelenia Nemocnice Zvolen.

Najčastejšie mená, ktorými pomenúvali mamičky a oteckovia svoje ratolesti v minulom roku nájdete TU. Pôrodnica Nemocnice Zvolen sa v minulom roku, v projekte Sprievodca pôrodnicami, podľa hodnotenia mamičiek, umiestnila ako prvá v Banskobystrickom kraji. V rámci Slovenska mamičky ohodnotili zvolenskú nemocnicu ako ôsmu najlepšiu.

Foto: Nemocnica Zvolen

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM