Stanislav Černák Rôzne

Na Technickej univerzite odovzdávali diplomy: Malí lesníci úspešne spromovali

Malí lesníci už majú promócie za sebou. Diplomy absolventov Detskej lesníckej univerzity si prevzalo 50 žiakov v aule Technickej univerzity (TU) vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku Na Technickej univerzite odovzdávali diplomy: Malí lesníci úspešne spromovali
Zdroj: TASR

Päťdesiat žiakov 6. ročníka základných škôl zo Zvolena a Liptova, ktorí od decembra do júna pravidelne navštevovali Detskú lesnícku univerzitu, hľadalo odpovede na otázky, aký dôležitý je les pre život človeka a prečo je drevo taká významná surovina. Spoznávali zaujímavosti slovenského lesa nielen teoreticky, ale aj prakticky, v teréne i na Lesníckej fakulte TU vo Zvolene a na Strednej odbornej škole lesníckej Jozefa Dekréta Matejovie v Liptovskom Hrádku. Malí študenti mali možnosť otestovať trenažér lesného harvestera a vyskúšať si, aké náročné a zodpovedné je rozhodnúť o osude dospelých zrelých stromov.

„Som rada, že sa nám podarilo už štvrtýkrát pokračovať v tomto projekte. Uvedomujeme si, že počas prednášok a exkurzií žiaci nie sú schopní osvojiť si všetky vedomosti, ale naším cieľom je zapáliť plamienok skutočného záujmu, lásky a úcty k prírodným hodnotám,“ konštatovala námestníčka riaditeľa Národného lesníckeho centra – Ústavu lesníckeho poradenstva a vzdelávania vo Zvolene, Ľudmila Marušáková.

„Chceme dosiahnuť, aby mladej generácii záležalo na budúcnosti slovenských lesov, aby si uvedomovali, že svojím správaním a rozhodovaním môžu ovplyvňovať osud našich lesov aj prostredia, v ktorom žijú,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM