Tomas Gemza Kultúra

Na zámku vystavujú výsledky výtvarnej súťaže o Deklarácii práv dieťaťa

Vernisáž výstavy, ktorá je súčasťou projektu Mladí bez predsudkov sprístupnili dnes v Severozápadnej bašte Zvolenského zámku.

Mladí účastníci súťaže z celého Slovenska mali zachytiť vo svojich dielach desať morálnych princípov Deklarácie práv dieťaťa, prijatej OSN v roku 1959.
Ako TASR povedala Zuzana Almáši Koreňová, zástupkyňa riaditeľky občianskeho združenia Quo vadis, ktoré projekt zastrešuje, deti a mladí ľudia súťažili v dvoch kategóriách. Prvá bola pre deti od 6 do 12 rokov a druhá pre tínedžerov od 13 do 18 rokov. „Celkovo prišlo do súťaže 297 prác,“ uviedla organizátorka pre TASR. Ocenených bolo v každej kategórii po desať autorov. „Výstupom súťaže je didaktická pomôcka, PEXESO s 20 ilustráciami a znením princípov,“ dodala.
Cieľom projektu Mladí bez predsudkov je zaktivizovať mladých ľudí zo Zvolena v ľudsko – právnej oblasti s dôrazom na zvýšenie participácie mladých Rómov a mladých ľudí vystavených diskriminácii, prostredníctvom neformálneho vzdelávania v oblasti participácie a antidiskriminácie.
Výstava potrvá do 3. apríla.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM