Stanislav Černák Rôzne

Najaktívnejší študenti na Slovensku sú zo Zvolena: Gymnazisti získali dve významné ocenenia

Ich aktivity neostali bez povšimnutia. Zvolenskí gymnazisti sa stali najaktívnejšími v kraji a na Slovensku a to nie je všetko! Dostali dve významné ocenenia.

Ilustračný obrázok k článku Najaktívnejší študenti na Slovensku sú zo Zvolena: Gymnazisti získali dve významné ocenenia
Zdroj: Dnes24.sk

„Študentom Gymnázia Ľudovíta Štúra vo Zvolene sa po vyučovaní zo školy jednoducho nechce odchádzať, pretože škola je známa svojimi početnými a kvalitnými aktivitami v mimoškolskom a neformálnom vzdelávaní svojich žiakov,“ nechala sa počuť riaditeľka školy Eva Chylová.

Nielen učitelia sa snažia zaujať študentov organizovaním rôznych besied, krúžkov, podujatí, kurzov, exkurzií a debatných fór. No aj samotní žiaci prostredníctvom Žiackej školskej rady vôbec za nimi nezaostávajú, či už pri príprave rôznych kultúrnych programov, súťaží, ale aj tvorbou relácií do Študentskej televízie, článkov v školskom časopise Untitled, či vlastnou prácou počas prázdnin na skrášľovaní prostredia v škole.

Práve za tieto aktivity ich PRAKTIK – Kancelária národného projektu ESF (Praktik – ESF National Project Office) vyhodnotila za najaktívnejšiu školu nielen v Banskobystrickom samosprávnom kraji, ale aj na celom Slovensku.

„Za oblasť neformálneho vzdelávania – kvalitnú podporu študentov pre ďalší život a pracovný trh, ponuku ďalšieho vzdelávania aj podporu zamestnancov v ďalšom vzdelávaní Gymnázium Ľudovíta Štúra vo Zvolene získalo Cenu VÚC a Cenu Ministra SR,“ prezradila riaditeľka Chylová. Rovnaký počet bodov ešte dosiahli Gymnázium v Prievidzi a Gymnázium vo Svidníku.

Cenu VÚC na 2. mieste získala Stredná odborná škola z Krupiny, na 3. mieste sa umiestnilo Gymnázium Andreja Kmeťa z Banskej Štiavnice. Čestné uznanie za aktívnu podporu neformálneho vzdelávania v rámci BBSK získavajú ešte Spojená škola v Banskej Bystrici a Gymnázium Detva.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM