Eva Drugdová Rôzne Správy

Výnimoční ľudia zo Zvolena a iné zaujímavosti. Ktoré témy vás upútali najviac?

Minulý týždeň sme vám predstavili významné slovenské osobnosti, ktoré sú späté so Zvolenom, ale aj výnimočných ľudí z nášho okolia. Na ktoré články ste klikali najviac?

Ilustračný obrázok k článku Výnimoční ľudia zo Zvolena a iné zaujímavosti. Ktoré témy vás upútali najviac?
33
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Búranie problémového domu

Začiatok týždňa bol rušný hneď zrána. Mesto Zvolen začalo s likvidáciou problémového domu, ktorý bol v havarijnom stave. Nájomníci vyvolávali u susedov dlhodobo negatívne reakcie a život im znepríjemňovali aj hromadiacim sa odpadom. Kam sa teraz podelo deväť ľudí, ktorí dom obývali?

Umelci zo Zvolena

Predstavili sme vám herecké osobnosti, na ktoré môžu byť Zvolenčania hrdí. Vybrali sme pre vás piatich talentovaných umelcov, ktorí sú spätí s našim mestom a robia mu vynikajúcu reklamu. Nechýbali medzi nimi zvolenskí rodáci ako Milan Lasica, Eva Matejková, Ivan Palúch a Juraj Slezáček. A samozrejme dlhoročný člen Divadla Jozefa Gregora Tajovského Andrej Mojžiš.

Šikovná cukrárka

Rozhovor so šikovnou cukrárkou zaujal mnohých. Michaela z Pliešoviec vyštudovala technický smer a záľubu v pečení našla len pred pár rokmi. Nikto by predtým o nej nepovedal, že dokáže vytvárať také nádherné torty. Upiecť dokáže takmer všetko a medzi netradičnými tortami bola už aj elektrická rozvodná skriňa.

Klenoty neďalekej dediny

Aj tento týždeň sme vám predstavili pozoruhodnosti ďalšej obce zvolenského okresu, a to Budče. Možno mnohí z vás netušili, že táto dedina bola v minulosti sužovaná tureckými vpádmi a požiarmi. Napriek tomu sa v nej zachovali kultúrne pamiatky či prírodné úkazy, ktoré stoja za zmienku. Vedeli ste o nich?

Vnímavá učiteľka

Iveta Raniaková zo Sliača učí autistické deti a jej práca ju neskutočne napĺňa. Hoci je ťažké priblížiť sa deťom, jej úsilie sa jej mnohonásobne vracia. Žiaci jej dokážu vyjadriť lásku a sú úžasní. Iveta je vnímavou a neuveriteľne trpezlivou učiteľkou, za čo si zaslúži obdiv.

V priloženej galérii si môžete pozrieť úchvatné torty šikovnej Michaely!

V OBRAZOCH: Umelecké výtvory šikovnej cukrárky
33
Galéria
Zdroj: archív Hybská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM