Stanislav Černák Šport

Najdôležitejšie zápasy sezóny: Slávistky si to rozdali o extraligovú baráž proti Martinčankám

Slávistky majú za sebou najdôležitejšie súboje celej sezóny. Na palubovke Martina sa rozhodovalo, ktoré družstvo si zahrá baráž o extraligu...

Ilustračný obrázok k článku Najdôležitejšie zápasy sezóny: Slávistky si to rozdali o extraligovú baráž proti Martinčankám
Zdroj: Dnes24.sk

Tak, ako sa predpokladalo už v úvode sezóny, že o víťazovi prvej ligy a účastníkovi baráže o extraligu sa rozhodne až v poslednom kole v súboji Martin – Zvolen, tak sa aj stalo. Pred týmto súbojom boli Zvolenčanky na čele tabuľky, keď mali pred svojimi súperkami 4-bodový náskok.

Veľká nervozita

Do zápasu vstúpili obe družstvá odhodlane. Najväčšou zbraňou domácich hráčok bolo podanie, z čoho najviac ťažili. Na Zvolenčankách bola vidieť veľká nervozita, ktorá im zväzovala ruky. Našim dievčatám chýbala najmä bojovnosť a kľud a prvý zápas tak prehrali 3:1. „V prvom zápase sme súpera nechali v koncovkách vždy odskočiť na väčší rozdiel bodov, nakopením nevynútených chýb sme sa pripravili o možnosti zvrátiť hru. V 3. sete sa nám konečne podarilo vybudovať si solídny náskok o ktorý sme našťastie v závere neprišli. Štvrtý set sme opäť nezvládli, chýbala nám väčšia bojovnosť a kľud v dôležitých momentoch,“ zhodnotil prvý duel manažér zvolenských volejbalistiek Ľubomír Havran.

O všetkom sa teda rozhodovalo v úplne záverečnom zápase celej sezóny. Tréner Rašner obmenil zostavu, na palubovke sa ukázali aj menej skúsené hráčky. V prvom sete tieto zmeny slávili úspech. Žiaľ, postupom času sa opäť prejavili tie isté chyby ako v prvom zápase a naše dievčatá na Martinčanky nestačili. „Druhý zápas sme od základu prekopali zostavu, zapojili sme do hry menej skúsené hráčky bez limitujúcich zranení. Vyburcovali sme sa páradne hneď v prvom sete, nenakoplo nás to ale do ďalších. Obraz hry skĺzol do rovnakého scenára ako v prvom zápase. Počas oboch stretnutí sme bohužiaľ zahadzovali mnohé ponúknuté šance od Martinčaniek, ktoré nehrali vždy dobre, my sme však nešli šťastiu oproti…“, okomentoval druhý zápas Ľubo Havran.

Nakoniec 2. miesto

Sezóna sa týmto pádom pre naše dievčatá skončila, sen o vytúženej baráži sa rozplynul v poslednom zápase. Netreba však vešať hlavu, pretože ženský volejbal vo Zvolene sa obnovil po mnohých rokoch. Toto družstvo dokázalo počas jednej sezóny naozaj veľa, začo im patrí veľká vďaka. Naše dievčatá spoločne s trénerom Rašnerom a manažérom Havranom odviedli naozaj výbornú prácu. To, že im nevyšli posledné dva zápasy v sezóne sa stáva.

„Tak ako sme predpokladali na začiatku sezóny, posledný zápas rozhodol o konečnom umiestnení v tabuľke. Skončili sme na 2. mieste, čo hovorí za všetko. Martinčanky podali solídny výkon, ich najväčšou zbraňou bol servis, ktorý nám narobil obrovské problémy na prihrávke. Viacero momentov v rozohrávke a v poli takisto nebolo riešených s kľudom, na hráčkach bola vidieť veľká nervozita, ktorá až príliš zväzovala ruky,“ vysvetlil hlavné príčiny neúspechu manažér našich hráčok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM