Jozef Sliacky Rôzne

Najkrajšiu tortu pripravila Alena Kaufmanová z Krupiny

Alena Kaufmanová zo Strednej odbornej školy v Krupine sa so svojou atypickou tortou stala absolútnou víťazkou premiérového ročníka celoslovenskej súťaže O najkrajšiu tortu.

V považskobys­trickom hoteli Študent usporiadal súťaž O najkrajšiu tortu Klub cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov.

Podľa majsterky odborného výcviku Strednej odbornej školy obchodu a služieb Púchov a organizátorky akcie Jozefíny Zaukolcovej súťažilo v štyroch kategóriách (profesionál, amatér, junior a zvláštna kategória – netradičné torty) 32 súťažiacich z celého Slovenska.

Odborná porota hodnotila originalitu, nápaditosť, precíznosť, používanie moderných prvkov cukrárenskej výroby, módne trendy, vhodné chuťové a farebné doladenie, celkový dojem, dodržiavanie časového limitu, dodržiavanie hygienických zásad a prezentáciu.

Súťažiaci museli pripraviť a priniesť hotovú tortu vo veľkosti od troch do desiatich kilogramov. Z toho istého materiálu museli pripraviť aj dva zákusky na hodnotenie chuti.

Sladké diela budú vystavené pre verejnosť v hoteli Študent dnes do 18.00 h a návštevníci budú rozhodovať o cene diváka. Absolútna víťazka si z Považia odvezie finančnú odmenu 150 eur, ocenenia získajú aj víťazné diela vo všetkých štyroch kategóriách.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM