Baculík Tomáš Rôzne

Najväčšie strojárske firmy v BBSK stále zvyšujú zamestnanosť

Obrábačov kovov, zváračov a zámočníkov hľadá v súčasnosti najväčšia strojárska spoločnosť v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) PPS Group, a. s.

Objednávky od zahraničných odberateľov aj napriek kríze už takmer rok postupne dvíhajú vo firme zamestnanosť, ktorá nedávno prekročila hranicu 1000 pracovníkov.
Vedenie spoločnosti predpokladá, že ešte do konca roka 2010 prijme ďalších približne 200 ľudí. Podľa personalistu spoločnosti Jána Štriha okrem dlhodobých odberateľov sa im nedávno podarilo v Rakúsku získať novú objednávku na dodávku koľajových vozňov a tiež kontrakt s nemeckou firmou na dodávku banských strojov.
Rozšírenie výroby a s tým súvisiaci nárast zamestnanosti plánuje aj výrobca brzdových strmeňov spoločnosť Continental Teves Zvolen. V súčasnosti v závode na okraji mesta pracuje asi 660 ľudí. V rokoch 2013 až 2014, keď plánujú vyrábať až 11 miliónov brzdových komponentov ročne, by malo vo firme mať prácu už viac ako 1000 zamestnancov.
Podľa riaditeľa spoločnosti Gerharda Bauckeho o niekoľko rokov by sa zvolenský závod nemeckého koncernu Continental mal dokonca stať najväčším závodom na výrobu bŕzd vo svete.
Firma od svojho príchodu do Zvolena a spustenia prvých liniek na výrobu brzdových komponentov v roku 2006 vyrobila už viac ako 10 miliónov strmeňov. Dodáva ich najväčším a najznámejším automobilkám sveta.

Zdroj: TASR[left][/left]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM