Monika Obrtalová Iné športy

Napínavé finále hokejbalu: Zvolenčanom nepomohla ani hra bez brankára

Finalový zápas najvyššej stredoslovenskej ligy v hokejbale obstarali Eagles Banská Bystrica spolu s Bukovinkou Zvolen. V rozhodujúcom treťom zápase, zvíťazili domáci Eagles, ktorý si poradili vo vyrovnanom stretnutí so Zvolenčanmi 3:2 a tretíkrát v

Víťazstvo začali Banskobystričania vyskladávať už v prvej tretine, keď Eagles zúžitkovali presilovku a ujali sa vedenia 1:0 . Zvolenčania mohli vyrovnať, no pokus z piatej minúty skončil iba na žŕdke. Aj tu však platilo staré známe, nedáš dostaneš. Keď o par minút na to hráči Eagles zvýšili na 2:0. Bukovinka následne zvýšila aktivitu a najmä pohyb, čo spôsobovalo problémy Eagles. Zvýšená aktivita vyústila k získaniu presilovky 5 na 4 a neskôr 5 na 3. Avšak Zvolenčanom chýbalo štastie. Obzvlášť šanca Havrana zaváňala gólom.

Druhú tretinu otvorili Zvolenčania presilovkou, ale gól nepadol. Ten prišiel až v šiestej minúte. Autorom presného zásahu od modrej čiary bol Lvomský. Vzápätí na to prišlo aj k vyrovnávajúcemu gólu a dráma bola na svete. Začínalo sa od znova s tým, že Bukovinka mala psychickú výhodu. Zvolenčania boli aktívnejší a viacej behali, čo viedlo k presilovej hre Bukovinky. Gól však nepadol. Toho sa dočkali Banskobystričania, ktorí v polovici tretej tretiny vyhrali vhadzovanie v útočnom pásme a rýchlou strelou Krajča získali vedenie. Bukovinka sa v závere pokúsila o hru bez brankára a vypracovala si niekoľko príležitostí, no vyrovnať sa jej už nepodarilo.

Eagles Banská Bystrica sa tak po víťazstve 3:2 tešil z ďalšieho ligového triumfu, čím potvrdili svoju dominanciu v lige, keďže obhájili víťazstvo 4 krát v rade. Po zápase prišlo na rad oceňovanie mužstiev i jednotlivcov, pričom ceny odovzdávalo vedenie Banskobystrickej hokejbalovej únie a poslanec mestského zastupiteľstva Ing. Martin Turčan. Bukovinka dominoval vo všetkých individuálnych kategóriách, keď najlepším brankárom sezóny sa stal Vladimír Schmidt, najviac prihrávok si pripísal Peter Gallo a najlepším strelcom i víťazom kanadského bodovania v sezóne je Norbert Mozolány.

bystrica24.sk/BBHbÚ

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM