Stanislav Černák Rôzne

Nebuďte prekvapení, keď sa vám niekto vrhne do náručia na ulici či v práci: Zvolen opäť zaplavia objatia!

Húfy dobrovoľníkov pri príležitosti ďalšieho ročníka Hug day po roku opäť zaplnia mesto. Zvolenčanom budú priamo v uliciach zlepšovať deň netradičným a pritom tým najjednoduchším spôsobom. Obyčajným objatím.

Ilustračný obrázok k článku Nebuďte prekvapení, keď sa vám niekto vrhne do náručia na ulici či v práci: Zvolen opäť zaplavia objatia!
Zdroj: Dnes24.sk

Termín tohtoročného Hug day je už známy. Objímať sa vo Zvolene bude vo štvrtok 25. júna. Presne o desiatej ráno sa opäť do ulíc vyberú dobre naladení dobrovoľníci s transparentmi s nápisom ,,Free hug“ a budú rozdávať ľuďom objatia zadarmo.

„Ak v tomto čase budete prechádzať námestím, určite natrafíte na niekoľko skupiniek mladých ľudí s transparentmi, ktorí vám s radosťou spríjemnia deň objatím alebo vás rozosmejú pri pohľade na ich uletené „netradičné objatia“,“ vysvetľuje Ľubomír Bystriansky, koordinátor podujatia vo Zvolene a člen Rady mladých Zvolen.

Cieľom je priniesť úsmev a objatie tam, kde chýba a pripomenúť ľuďom radosť, ktorú vytvára ľudská srdečnosť a blízkosť. Dobrovoľníci chcú ukázať okoloidúcim, že objatie je to, čo nám môže pomôcť vymaniť sa z každodenného stresu.

Do tohto podujatia sa môže zapojiť ktokoľvek, ak sa v čase od 10:00 dostaví na Námestie SNP s vlastným transparentom, na ktorom bude nápis „free hugs“ alebo v preklade „objatia zdarma“. Každý „objímač“ si počíta rozdané objatí a na záver ich nahlási koordinátorovi, aby sa mohol výsledný počet objatí hneď po podujatí spočítať. Zvolen dúfa, že sa mu opäť podarí rekord.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM