Stanislav Černák Kultúra

Nenechajte si ujsť Noc divadiel: Tieto lahôdky si pripravilo divadlo vo Zvolene...

Herci nespia! Príď sa presvedčiť - to je motto 4. ročníka projektu Noc divadiel, ktorý spojí v sobotu 16. novembra divadlá po celej Európe. Zvolenské divadlo sa taktiež zapojí do tohto projektu. V DJGT sa bude tento rok niesť v duchu v duchu príjemného bátia sa a hľadania Fantóma divadla.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte si ujsť Noc divadiel: Tieto lahôdky si pripravilo divadlo vo Zvolene...
Zdroj: TASR

Ako uviedla za organizátorov Dana Freyerová, tento rok sa do európskeho projektu, ktorý prezentuje divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom rozpätí, zapojilo 40 divadiel z 15 slovenských miest medzi ktorými nechýba ani Zvolen. „Noc divadiel odštartuje aj tento rok telemost v živom vysielaní Slovenského rozhlasu. Spojí tak naživo divadlá po celom Slovensku a poslucháči si budú môcť užiť atmosféru z rôznych javísk naraz,“ doplnila s tým, že divadlá sa spoja presne o 19.00 hodine, keď vo všetkých naraz zaznie spoločný potlesk.

Program divadla vo Zvolene

V rámci Noci divadiel odštartuje program zvolenského divadla o 16. hodine Otvorená skúška novej rozprávky O troch vílach pre chlapcov a dievčatá zo všetkých vesmírnych galaxií. Po jej skončení, o 17:30, sú pre deti pripravené tvorivé dielne.

V hlavnej sále DJGT budete môcť navštíviť hru Fantóm divadla. Humoristicko-hororovo ladený večer zameraný na panoptikum príšer, škriatkov, strašidiel, elfov, mátoh, netvorov v histórii divadla a v klasických dielach. Názorné ukážky, básne, eseje, citáty. V krajnom prípade aj spev. V túto noc sa báť je povolené.

Vstup na podujatie je voľný. Ale pozor, iba do naplnenia kapacity divadelnej sály, potom sa už na predstavenie nemusíte dostať.

Európska noc divadiel

Noc divadiel sa koná každoročne, tretiu novembrovú sobotu vo viacerých slovenských mestách súčasne. Slovenské divadlá otvoria svoje priestory počas večerných a nočných hodín, aby demonštrovali svoju otvorenosť novým podnetom, divákom a inšpirácii zvonku. Iniciátorom projektu Európska noc divadiel, do ktorého sa v tomto roku zapojilo už 11 krajín, je chorvátska Noć kazališta. Akcia spojí v jednu spoločnú noc stovky európskych divadiel.

Zdroj: Global 24/TASR

foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM