Stanislav Černák Správy

Nepozornosť či ľahostajnosť? Autá na R1 pri Budči sa ocitajú v protismere!

V poslednej dobe pribudli v úseku rýchlostnej cesty R1 pri obci Budča prípady, keď vodiči po vozovke jazdili v protismere. Zisťovali sme, aké opatrenia v tejto súvislosti prijala Národná diaľničná spoločnosť (NDS).

Ilustračný obrázok k článku Nepozornosť či ľahostajnosť? Autá na R1 pri Budči sa ocitajú v protismere!
Zdroj: TASR

Ak ste pravidelnými poslucháčmi slovenských rádií, určite vám neunikla informácia, ktorá sa v poslednej dobe častejšie opakuje pri dopravných servisoch. Ľudia nahlasujú z času na čas jazdiace autá v protismere v úseku rýchlostnej cesty R1 pri Budči. Môže to byť veľmi nebezpečné. Vedia o tom v NDS?

„V rokoch 2012 a 2013 prešla rýchlostná cesta v úseku Hronský Beňadik – Banská Bystrica aktualizáciou dopravného značenia. V rámci tejto akcie sa vymenili a doplnili nové zvislé dopravné značky, aj na križovatkových vetvách, aby sa eliminovali možné vjazdy do protismeru, zvodidlá, či clony proti oslneniu. Zo strany NDS boli podniknuté kroky a opatrenia, aby sa zamedzilo možným vjazdom do protismeru,“ informoval hovorca NDS Michal Furák.

Ako ďalej uviedol, ak sa vyskytnú prípady jazdenia v protismere, tak NDS je plne súčinná a nápomocná zodpovednému orgánu, teda policajnému zboru SR, pri zvyšovaní parametrov bezpečnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM