Nicole Regecová Iné športy

Nevadí vám špina a túžite po adrenalíne? Prekážkový beh priamo cez Pustý hrad!

Šesť kilometrov lesným terénom a množstvo prekážok. Beh, ktorý sa chystá vo Zvolene, dokonale preverí fyzické aj psychické zdatnosti. Trúfate si na Drevák Race?

Ilustračný obrázok k článku Nevadí vám špina a túžite po adrenalíne? Prekážkový beh priamo cez Pustý hrad!
Zdroj: TASR

Najnovšiu zvolenskú výzvu prekonajú len tí najzdatnejší. Šesť kilometrov vysokohorského behu lesným terénom, s niekoľkými umelými a nespočetne prírodnými prekážkami? To je Drevák Race. Štartovať sa bude pri zimnom štadióne, kde nájdete aj hlavný organizátorský stan. Cieľ behu sa bude nachádzať na tom istom mieste ako aj štartovacia čiara… Pretože, a teraz prichádza to najlepšie – samotná trať bude viesť priamo cez Pustý Hrad!

Cesta bude vyznačená, takže sa nestratíte. Počas behu sa objavia rozličné umelé aj prírodné prekážky. Pri tých bude musieť pretekár použiť všestrannú silu ako napríklad plazenie sa po zemi, preskakovanie, lezenie po lane, rúčkovanie po rebrinách, preliezanie stien a podobne. Prekážky, ktoré budú označené ako povinné, bežec musí zdolať, inak bude diskvalifikovaný. Pri veľkých prekážkach, ktoré súťažiaci nezdolá, bude vykreslený trestný okruh. Ten bude musieť odbehnúť „za trest“.

Ak by niekoho náhodou napadlo podvádzať, tak na to môže rovno zabudnúť. Každý pretekár totiž bude mať na sebe čip. S tým prechádza cez kontrolné body trate, takže vyhnúť sa prípadným prekážkam nebude možné. Naviac, na ceste budú celý beh sledovať traťoví komisári.

Organizátori odkazujú, že ak sa nebojíte zašpiniť, máte radi adrenalínovú zábavu a chcete ukázať, čo sa vo vás skrýva, ukážte to na Drevákovi! Už túto sobotu pred zimným štadiónom. Od 7:30 do 9:30 ráno bude prebiehať dodatočná registrácia súťažiacich. O 10:00 vybehne prvá skupina pretekárov. Bežci budú štartovať v desať členných tímoch po štvorminútových intervaloch. Súťažiaci musí mať minimálne 15 rokov.

Tí, ktorí si netrúfate súťažiť, príďte aspoň fandiť. Aj pre divákov bude totiž pripravený sprievodný program. Tešiť sa môžu na minisúťaže pre deti aj dospelých, ukážku šermiarského súboja či lukostreľbu.

Čítajte tiež:

Zvolen spečatí zisk lesníckeho titulu krásnym gestom. Po meste vysadia stromčeky

Nevšedný dokument zvolenského fotografa: Divoká jazda cez krajiny Balkánu!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM