Stanislav Černák Rôzne

Nepríjemný zvuk kosačky ako budíček: Sekierčania sa sťažujú

Na zvolenských sídliskách momentálne prebieha kosenie trávnatých plôch. Koseniu nepraje počasie a preto je každá hodina vzácna. Pracovníci začínajú s kosením na sídlisku Sekier naozaj v skorých ranných hodinách. Zisťovali sme, či je to v poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Nepríjemný zvuk kosačky ako budíček: Sekierčania sa sťažujú
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás informovali v článku o kosení, momentálne prebieha kosba na sídlisku Sekier. Práve od niektorých obyvateľov tohto sídliska sme dostali sťažnosť na skoré ranné začiatky kosenia. Podľa slov Sekierčanov pracovníci začínajú kosiť niekedy pred siedmou hodinou rannou.

Nespokojní Sekierčania

„Prídem domov z nočnej, spím polhodinu a už pred siedmou som začul nepríjemný zvuk kosačky,“ posťažoval sa jeden zo Sekierčanov. „Pracujem na zmeny. Jeden deň vstávam veľmi skoro a druhý deň si môžem pospať. No, teraz sa to nedalo. Kosiť nám pod oknami začali už pred siedmou. Chápem, že to musia spraviť, ale nič by sa nestalo, keby takto skoro pokosili trávu tam, kde nebývajú ľudia a medzi paneláky šli až trošku neskôr,“ prezradila 56 – ročná Zuzana.

Treba vydržať

Uznajte všetci, budíček na nepríjemný zvuk kosačky naozaj nie je príjemný. Zisťovali sme teda, o akom čase môžu pracovníci začať kosiť, aby nerušili občanov. „Toto je veľmi ťažké posúdiť. Na jednej strane sa nám sťažujú ľudia, že kosenie ide pomaly, že sa to nestíha a na strane druhej sa nám sťažujú ľudia na skorý ranný hluk. Bohužiaľ, nedá sa vyhovieť všetkým,“ objasňovala Libuše Murínová z Oddelenia životného prostredia a dopravy mesta Zvolen a pokračovala, „presne stanovené to nie je, avšak nočný kľud trvá do 6.00. A keď chceme, aby sa to čím skôr pokosilo, musí sa začínať aj skôr. Pracovníci kosia aj v sobotu, ale to im vyčleňujeme plochy, ktoré sú mimo obytných zón, aby ľudí nerušili. A žiaľ pri kosení sídlisk je každá hodina vzácna, takže to budú musieť ľudia vydržať.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM