Webnoviny - Rôzne

Niektoré lyžiarske strediská po oteplení uzatvorili

Napriek otepleniu sú lyžiarske podmienky vo viacerých areáloch zimných športov dobré až veľmi dobré. V niektorých strediskách sa snehová vrstva znížila o 5 až 10 centimetrov. Tam, kde nebola snehová vrstva dostatočná, teda len okolo 20 centimetrov, n

Preto sa teraz nelyžuje sa vo Fričkovciach, vo Veľkom Ostrom, v stredisku Snow Sun Vadičov. Obmedzené podmienky sú na Kordíkoch a do stredy sa nebude lyžovať aj v strediskách Turecká – Krížna, Ski Podjavorník a Dačov Lom – Lomník. „Sneh je mokrý, kašovitý,“ konštatovala Ľubica Styková z informačného portálu holidayinfo.sk. Ako dodala, dnešná lyžovačka by sa však mohla vydariť, pretože vo väčšine areálov je stále v priemere 40 až 50 centimetrov snehu a počasie sa v porovnaní so sobotou zlepšilo. V nižších polohách je hmla, vo vyšších jasné, inverzné počasie s teplotami od –2 do +6 stupňov Celzia.

Veľmi dobré podmienky a 1 meter snehu je na Štrbskom Plese, 40 centimetrov snehu a rovnaké podmienky sú napríklad na Pezinskej Babe, na Krahuliach, v strediskách Malinô Brdo – Ružomberok aj Vernár – Studničky. Pol metra snehu hlásia východoslovenské strediská Litmanová, Drienica, Mlynky aj Poráčska dolina, 60 až 70 centimetrov je v Ski Bachledovej, na Králikoch, na Remate, na Táloch aj v Športcentre Oščadnica.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM