Rastislav Búgel Hokej

Nitra pokorila hokejistov Zvolena: Hostia Kristanovi gól nestrelili

V druhom zápase štvrťfinálovej série videla zaplnená hala pod Zoborom atraktívny rýchly hokej. Zvolenu sa napokon domáceho brankára prekonať nepodarilo.

Ilustračný obrázok k článku Nitra pokorila hokejistov Zvolena: Hostia Kristanovi gól nestrelili
Foto: Rastislav Búgel

Domáci hráči od úvodu vyvíjali sústavný tlak na bránu hostí, no prvú gólovú šancu mal v 6. minúte Zvolenčan Peter Zuzin, brankár Nitry Kristan však jeho úmysel vystihol. V 8. minúte sa po strele Lukáša Nováka dostal k puku Tománek a bejzbolovým spôsobom ho poslal za chrbát zvolenského brankára Šimka. V 14. minúte predviedol parádny zákrok brankár Nitry Kristan, keď zlikvidoval nájazd Čánkyho. V 18. minúte využila Nitra presilovú hru, Stümpel pripravil Lukášovi Novákovi gólovú situáciu ako na tácke a ten si už vychutnal zvolenského brankára – 3:0.

Nitra zvyšovala

V 4. minúte druhej tretiny nahodil Bajtek puk pred bránu Zvolena a Lalkeš strelil štvrtý gól domácich. Asistenciu si pripísal aj brankár Nitry Kristan. O minútu sa za bránou hostí strhla šarvátka, ktorej výsledkom bolo, že z domácej strany Bača a M. Novák, z hosťujúcej Hebar a Tavoda išli prví pod sprchy. V 33. minúte mohol Zvolen znížiť stav, Síkela vystihol prihrávku domácich, dostal sa do brejku, no na Kristanove umenie bol prikrátky.

Ručkay potvrdil

V tretej časti stretnutia sa duel za mierneho tlaku Nitry dohrával a v 58. minúte stanovil H. Ručkay výsledok na presvedčivých 5:0.

HK Nitra – HKM Zvolen 5:0

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HKM Zvolen 5:0
30
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM