Rastislav Búgel Hokej

Nitra zdolala majstra v posledných sekundách: Pod Zoborom rozhodol futbalový výsledok!

V 46. kole hokejovej extraligy sa mohli diváci tešiť na zaujímavé zápolenie. Pod Zoborom sa predstavili Zvolenčania, ktorí ešte stále živia nádej na umiestnenie v prvej štvorke.

Ilustračný obrázok k článku Nitra zdolala majstra v posledných sekundách: Pod Zoborom rozhodol futbalový výsledok!
Foto: Rastislav Búgel

Diváci mohli vidieť okrem samotného duelu aj súboja kanonierov, na prvých troch miestach kanadského bodovanie extraligy sú Nitrania Roman Tománek, Jozef Štumpel a Zvolenčan Kamil Brabenec. Prvú šancu zápasu mal domáci Piačka, puk po zásahu brankára Šimka tesne minul bránku hostí. V prvej tretine nebolo možné hráčom oboch celkov vytknúť snahu o strelenie gólu, no do prvej sirény divákov nerozveselili.

Hostia aktívni

V úvode druhej tretiny strelecké suchoty pokračovali, hosťujúci Jurík či domáci Tománek a Kováčik skórovať v dobrých pozíciach nedokázali. V druhej polovici stretnutia dokázal domáci brankár Lakosil zmariť príležitosti Chovana, Bortňáka či Ďalogu. Zlepšená hra hostí sa prejavila aj do štatistík, Zvolenčania vyhrali druhú tretinu na strely 15:8.

Pupák katom

Tretia časť stretnutia pokračovala v rovnakom bojovnom duchu, v 52. minúte mal blízko ku gólu domáci Segľa, no po prihrávke Chrenka trafil iba bočnú konštrukciu bránky hostí. Krátko nato sa dostal do brejku Henrich Ručkay, no netrafil. V závere tretej tretiny domáci zvýšili snahu o strelenie rozhodujúceho gólu, Šimko sa prekonával vo výkone, ale 69 sekúnd pred treťou sirénou nahodil Chrenko prudký puk pred bránku hostí a Pupák ho tečoval za chrbát zvolenského brankára na konečných 1:0.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Vedeli sme, že Zvolen prišiel iba s desiatimi útočníkmi, a tak sme ich chceli uťahať vysokým tempom, i keď dlho odolávali. V rozhodujúcich momentoch sme si nezachovali pokoj, ale v závere sme to zvrátili.“

Július Šupler, tréner Zvolena: „Bol to zaujímavý zápas i keď bez vyššieho skóre. O výsledku sa rozhodlo v závere po našej taktickej chybičke. V nitrianskej atmosfére sa nedá hrať zlý hokej. Škoda, že sme nezískali aspoň bod, ale chlapcov som pochválil za nasadenie.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HKM Zvolen
39
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM