Stanislav Černák Správy

Nové info o výstavbe plavárne vo Zvolene: Zrejme si ešte trochu počkáme

Najväčšou výdavkovou položkou v rozpočte Zvolena pre rok 2015 sú financie na novú mestskú plaváreň. Už dlhšie je o tejto téme ticho. Ako to teda aktuálne vyzerá s výstavbou novej plavárne vo Zvolene?

Ilustračný obrázok k článku Nové info o výstavbe plavárne vo Zvolene: Zrejme si ešte trochu počkáme
Foto: Stanislav Černák

V správe mesta Zvolen ešte z novembrového zasadania zastupiteľstva stojí, že v roku 2015 sa uvažuje s prijatím úveru v objeme 4 900 000 € na výstavbu novej plavárne, z ktorého sa v roku 2015 predpokladá čerpať 700 000 € a zvyšok vo výške 4 200 000 € v roku 2016. Uvedený úver sa má podľa správy začať splácať od roku 2016. Práve spomínaná suma 700 000 eur je najvyššou medzi výdavkami Zvolena v tomto roku.

Momentálne je však všetko inak a začína sa odznova. „Úver sa nezačal čerpať, nie je na to momentálne dôvod. Sme na začiatku procesu, ktorý bude dlhodobý, ráta sa, že celá príprava všetkého potrvá minimálne rok. Je možné, že sa tie peniaze v tomto roku ani čerpať nebudú,“ povedal pre Zvolen 24 viceprimátor mesta Jaroslav Stehlík.

Celý projekt sa však opäť rozbieha absolútne od začiatku. „Celý projekt plavárne rozbiehame z bodu nula. To, čo bolo prijaté ešte počas vlaňajška za bývalého vedenia mesta, bolo stopnuté úradom pre verejné obstarávanie. Celá súťaž návrhov bola zastavená. Začíname odznova,“ objasnil Stehlík.

Prvým krokom mesta tak bude odznova vyhlásenie novej súťaže. Nie je to však jediná možnosť. „Ešte sami nevieme, akú súťaž vyhlásime, máme možnosti dve až tri. Buď vyhlásime súťaž návrhov alebo súťažný dialóg, čo je trošku iná forma súťaže, v ktorej sú možnosti väčšieho výberu. Existuje aj varianta, že by si mesto stavalo plaváreň samo, no tej nie sme veľmi naklonení,“ vysvetlil zvolenský viceprimátor.

Vedenie Zvolena momentálne nevie presne, kedy by mohla byť súťaž vyhlásená. Vo štvrtok však mali kompetentní sedenie práve kvôli mestskej plavárni. Všetko to začína odznova. A aké plynú z toho závery pre Zvolenčanov? Vo veci plavárne sa podnikli prvé kroky a vedenie mesta čaká dlhý proces príprav. Uvidíme, ako to dopadne.

Čítajte tiež: Vo Zvolene schválili rozpočet: Počíta aj s výstavbou plavárne, pozrite si dôležité cifry

Kauza plaváreň: Vo Zvolene sa zdvihla vlna emócií, nespokojní ľudia si to namierili medzi poslancov

Chystané novinky vo Zvolene: Vyrastie zbrusu nová cesta a TIETO sa budú rekonštruovať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM