Stanislav Černák Správy

Nové tribúny, parkovacie miesta, VIP priestory... Čo všetko sa zmení na futbalovom štadióne?

Rekonštrukcia futbalového štadióna sa dotkne okrem hracej plochy aj šatní, parkovacích miest v areáli, alebo aj oplotenia. Kapacita zvolenského futbalového stánku by tak mala po rekonštrukcii 3370 divákov.

Ilustračný obrázok k článku Nové tribúny, parkovacie miesta, VIP priestory... Čo všetko sa zmení na futbalovom štadióne?
Zdroj: Dnes24.sk

Včera sme vás informovali o rekonštrukcii zvolenského futbalového štadióna. Dnes prinášame ďalšie podrobnosti. Vieme, čo všetko sa vo futbalovom stánku zmení a vynoví. „Zrekonštruovať by sme chceli centrálny štadión a hraciu plochu. Robilo by sa to na etapy. V prvom rade pri tomto projekte je podmienkou odstránenie atletickej dráhy pri hracej ploche, aby bol divák viac vtiahnutý do futbalového diania na ihrisku,“ informovali sme včera.

To však samozrejme nie je všetko. „Ďalej bude nutné zrekonštruovať prechod zo šatní na hraciu plochu,dobudovať parkovacie miesta v areáli, vytvoriť VIP priestory pre hostí, priestory pre novinárov, rozhodcov a delegáta stretnutia,“ prezradil Hlavný architekt Zvolena a vedúci Odboru územného plánovania Peter Kašša.

Dve hlavné šatne by mali byť pre 25 hráčov pre jedno mužstvo, ďalších 12 šatní pre celý klub. „Divácke tribúny by mali byť rozdelené pre domácich priaznivcov a pre fanúšikov hostí. Dve dlhšie pozdĺžne tribúny by mali mať kapacitu 1000 fanúšikov obe a dve kratšie, teda tie za bránkami, by mali mať kapacitu 700 divákov, čo vytvorí spolu 3370 diváckych miest v novom vynovenom futbalovom štadióne,“ povedal Kašša.

Samozrejme, že bude potrebné spraviť aj ďalšie rekonštrukcie. „Nesmieme zabúdať na dobudovanie oplotenia a turniketov,“ doplnil hlavný mestský architekt.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM