Stanislav Černák Správy

Nové železničné spojenie zo Zvolena: Spod Pustého hradu vlakom Fatra až do blízkeho zahraničia!

Na trase zo Zvolena do českého hlavného mesta pribudne nové železničné spojenie. Stane sa tak od 15. decembra tohto roku, keď začne na železniciach platiť nový cestovný poriadok. Súčasný spoj Detvan doplní pár vlakov Fatra, ktoré budú premávať zo Zvolena cez Žilinu do Prahy a späť.

Ilustračný obrázok k článku Nové železničné spojenie zo Zvolena: Spod Pustého hradu vlakom Fatra až do blízkeho zahraničia!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Z Prahy pôjde o približne štyri hodiny skôr než Detvan, čiže po 7.00 h ráno a zo Zvolena pôjde o zhruba štyri hodiny neskôr než vlak Detvan, teda po 13.00 h,“ priblížil Petr Šťáhlavský z tlačového oddelenia Českých dráh (ČD).

Zároveň sa podľa jeho slov od zmeny cestovného poriadku posilnia aj spoje na trase z Prahy cez Olomouc a Púchov až po Žilinu. „Na tejto linke pribudne niekoľko spojov a prakticky po celý deň bude v tomto smere ponúknutý dvojhodinový interval,“ opísal Šťáhlavský.

Podľa slovenského dopravcu Železničnej spoločnosť Slovensko (ZSSK) budú zase vybrané vlaky z tejto trasy následne od Žiliny vedené do Zvolena alebo do Košíc. V Púchove budú zase previazané na všetky spoje v smere z Trenčína do Bratislavy a naopak.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM