Stanislav Černák Správy

Novembrové voľby do VÚC? Stáť nás budú takmer 10 miliónov eur

Náklady na jesenné voľby do orgánov samosprávnych krajov budú takmer desať miliónov eur. Voľby do zastupiteľstiev samosprávnych krajov a voľby predsedov samosprávnych krajov budú v sobotu 9. novembra.

Ilustračný obrázok k článku Novembrové voľby do VÚC? Stáť nás budú takmer 10 miliónov eur
Zdroj: Webnoviny.sk

Z rozpočtu ministerstva vnútra na ne vyčlenili 8 624 592 eur, Štatistický úrad SR počíta so sumou 1 345 372 eur. Ide o financie, ktoré zahŕňajú aj výdavky na prípadné druhé kolá volieb predsedov samosprávnych krajov. Uvádza sa to v Návrhu organizačno-technického zabezpečenia volieb do orgánov samosprávnych krajov v roku 2013, ktorý v stredu prerokovala vláda.

Peniaze z rozpočtu ministerstva vnútra použijú najmä na mzdy členom volebných komisií a odmeny členom a zapisovateľom okrskových volebných komisií, ďalej na úhrady tlače hlasovacích lístkov a ostatných volebných tlačív, na zabezpečenie činnosti volebných komisií, na vybavenie volebných miestností a na ochranu verejného poriadku v deň konania volieb. Štatistický úrad SR použije uvedenú sumu na spracovanie výsledkov volieb.

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška vyhlásil voľby do zastupiteľstiev samosprávnych krajov a voľby predsedov samosprávnych krajov na sobotu 9. novembra 2013.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM