Nicole Regecová Iné športy

Novinka v meste pod Pustým Hradom: Beh, ktorý Zvolenčanov vytiahne zo zóny komfortu

V poslednom čase sa roztrhlo vrece s bežeckými akciami. Komunita atlétov sa rozširuje, a tak prichádza aj špeciálne podujatie, aké sme vo Zvolene ešte nemali. Inšpiráciou bola susedná Bystrica!

Ilustračný obrázok k článku Novinka v meste pod Pustým Hradom: Beh, ktorý Zvolenčanov vytiahne zo zóny komfortu
Zdroj: TASR

Organizátorka takzvaného Behu večerným Zvolenom, Naty Polcová (18), sa nechala inšpirovať susednou Banskou Bystricou. Tam už táto akcia funguje na pravidelnej báze. Pointou je, že sa bežci aj „nebežci“ zo Zvolena stretnú každý štvrtok podvečer na námestí a spolu si zabehnú hodinovú trasu. Vítaný je naozaj každý. Hocikedy sa môžete pridať k danej partičke ľudí.

Naty Polcová je športovkyňa, ktorá sa venuje triatlonu, skialpinizmu a crossfitu. Touto cestou chce pomôcť ľuďom vystúpiť z ich každodenného zaužívaného komfortu: „Nie je nič jednoduchšie ako si povedať, že som celý deň pracovala či študovala a teraz sa už len pôjdem domov najesť a vyspať. Zóna komfortu, vymedzená chladničkou po pravoboku a gaučom na ľavo, je presne miesto, kde by ste nemali byť!“

Taktiež popisuje, ako to vyzerá, keď sa v tejto svojej domácej „zóne bezpečia“ pozriete von z okna. Krásny západ slnka a príjemné jarné počasie – ako stvorené pre beh! No aj keby nebolo ideálne, môžete si byť istý, že každý jeden štvrtok sa bude bežať skrz Zvolen: „Aj keby traktory padali! Naozaj za akéhokoľvek počasia,“ smeje sa Naty.

Spomína si na príhodu, ako sa raz zúčastnila tejto akcie v susednej Bystrici. „Niekedy na konci októbra, keď bolo okolo osem stupňov, fúkal vietor a pršalo. Nás prišlo asi desať a aj napriek tomu sme bežali hodinu. Vládla super atmosféra a človek sa cítil akoby prekonal apokalypsu,“ opisuje zážitok. Pritom s úsmevom dodáva, že pohľady ľudí s dáždnikmi na ulici stoja za to!

Trasa cez Zvolen tvorí desať kilometrov a okruh sa stále obmieňa. Dôraz sa dáva nie len na milovníkov cestných, ale aj trailových behov. „Chodíme ľahkým príjemným tempom. Pointa je užiť si to, vrátiť sa šťastný a plný energie. Verte mi, je to sto krát lepšie dobitie bateriek ako výdatná večera,“ vysvetľuje atlétka. A nemusíte sa báť, že by ste nestíhali alebo sa nebodaj stratili. Všetci zúčastnení sa počas trasy pravidelne čakajú.

Skupina Zvolenčanov spolu bežala už tri krát. Pokiaľ si chcete aj vy kvalitne zašportovať či spoznať nových ľudí, neváhajte a pridajte sa na najbližší Beh večerným Zvolenom. Je jedno, či ste profesionál alebo amatér. Každý štvrtok o 18:30 pred Pamätníkom SNP na námestí.

Čítajte tiež:

Mladá Zvolenčanka (26) so šľachetným srdcom. Opusteným psíkom pomáha ako dobrovoľníčka

FOTO: Rozkvitli sídliská aj námestie. Zábery zachytávajúce krásu jari vo Zvolene

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM