Stanislav Černák Hokej

Novinky z kádra HKM Zvolen: Útočník Ďaloga ďalší rok, pod Pustým hradom privítame kanadského obrancu

Vedenie HKM Zvolen nelení a pracuje na posilnení kádra pre ďalšiu sezónu. Máme tu hneď dve novinky z kuchyne zvolenského tímu.

Ilustračný obrázok k článku Novinky z kádra HKM Zvolen: Útočník Ďaloga ďalší rok, pod Pustým hradom privítame kanadského obrancu
Zdroj: TASR

Hokejový útočník Martin Ďaloga bude naďalej obliekať dres HKM Zvolen. Ako informovala oficiálna webstránka extraligistu, 22-ročný krídelník predĺžil spoluprácu s klubom o ďalší rok.

Martin Ďaloga po závere uplynulého ročníka, v ktorom strelil štyri góly a päťkrát asistoval, netajil zámer zmeniť prostredie a skúsiť hokejový chlebík v zahraničí. Napokon sa však zvolenský odchovanec dohodol s vedením materského klubu a sezónu 2015/2016 tak odohrá vo farbách HKM. Ďaloga absolvoval suchú časť letnej prípravy pod vedením kondičného trénera spolu so starším bratom Marekom, ktorý sa chystá na svoju prvú sezónu v KHL.

To však nie je jediná novinka. Do Zvolena mieri Kanaďan. Defenzívu extraligového klubu HKM Zvolen vystuží kanadský hokejista James Howden. Pre dvadsaťtriročného obrancu to bude prvá zahraničná skúsenosť, keďže dosiaľ pôsobil štyri roky v zámorskej univerzitnej súťaži NCAA v drese Clarkson University.

„James priletí 25. júla na letisko v Budapešti, kde ho spolu s asistentom Andrejom Podkonickým pôjdeme vyzdvihnúť,“ uviedol na oficiálnom webe HKM generálny manažér klubu Milan Čanky. Podľa jeho ďalších slov by Howden nemusel byť jediným hráčom z krajiny javorového listu, ktorý bude v nastavajúcej sezóne pôsobiť pod Pustým hradom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM