Jakub Forgács Hokej

Novou posilou Zvolena útočník odvekého rivala. Pod Pustý hrad prichádza Majdan

Minulú sezónu sa stal najproduktívnejším hráčom Tipsport ligy. Teraz posilní tím HKM. Pozrite, kedy útočník Juraj Majdan naskočí na ľad!

Ilustračný obrázok k článku Novou posilou Zvolena útočník odvekého rivala. Pod Pustý hrad prichádza Majdan
Zdroj: TASR

Iba deň pred začiatkom nového ročníka Tipsport ligy získalo vedenie HKM Zvolen výraznú posilu do ofenzívy. Do tímu prichádza útočník Juraj Majdan (25), jeho angažovanie potvrdil tréner Zvolena Josef Turek.

Majdan sa po úspešnej minulej sezóne, v ktorej sa stal najproduktívnejším hráčom Tipsport ligy, rozhodol pre návrat do zahraničia. V drese Banskej Bystrice odohral celkovo 71 zápasov, v ktorých získal 65 bodov. Predtým niekoľko sezón pôsobil v českom Litvínove, z ktorého odišiel po zisku majstrovského titulu. Začiatkom augusta sa rozhodol prijať skúšobný kontrakt vo švédskom klube MoDo Örnsköldsvik, ale klub napokon Slovákovi nepredložil zmluvu na celú sezónu.

Situáciu využili Zvolenčania. „Môžem potvrdiť podpis zmluvy s Jurajom Majdanom. Poznám ešte z čias, keď som ja bol v Třinci a on hrával v Litvínove. V istom čase tam hrával aj v prvej formácii s Lukešom a Hublom. Je to stále mladý chlapec, ktorý má veľkú túžbu víťaziť. Veríme, že nám pomôže a že mu bude naša hra sedieť,“ uviedol tréner HKM Josef Turek. Majdanova zmluva ponúka hráčovi možnosť odísť v prípade zaujímavej zahraničnej ponuky. „Mal som aj iné ponuky zo Slovenska, tá zvolenská mi však najviac vyhovovala. Tešil som sa, že si zahrám v jednom tíme s Radom Pulišom, ktorého dobre poznám. Škoda, že sme sa tesne minuli," citovala Majdana oficiálna stránka zvolenského klubu.

Najproduktívnejší hráč Banskej Bystrice z minulej sezóny tak začne novú sezónu v drese najväčšieho rivala. „Ja to nejako mimoriadne nevnímam. Srdce by mal hráč i tréner položiť za ten klub, v ktorom momentálne pôsobí,“ poznamenal tréner Turek. Čerstvá posila Zvolenčanov by sa v novom drese mala prvýkrát objaviť už v 1. kole, v ktorom sa na zvolenskom ľade predstavia hokejisti Nových Zámkov.

Čítajte tiež:

Hruška si pochvaľuje angažmán vo Zvolene: V českej extralige už nebolo čo dokazovať

Juniorský zvolenský hokejista Mojžiš v ROZHOVORE: Mojím cieľom je byť stále lepší

FOTO: Bryndziari začali letnú prípravu
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM