Stanislav Černák Kultúra

Nový cyklus podujatí na Zvolenskom zámku: V roku 2014 sa môžete tešiť na Stretnutia s výtvarným umením

Stretnutia s výtvarným umením je názov cyklu podujatí, ktoré pre návštevníkov Slovenskej národnej galérie (SNG) na Zvolenskom zámku od nového roku pripravilo vedenie galérie.

Ilustračný obrázok k článku Nový cyklus podujatí na Zvolenskom zámku: V roku 2014 sa môžete tešiť na Stretnutia s výtvarným umením
Zdroj: TASR

Stretnutia s výtvarným umením nadväzujú na cyklus Večer s kurátorom, ktorý SNG predstavila verejnosti v roku 2013. Nový cyklus stretnutí je opäť určený všetkým, ktorí by sa radi dozvedeli o výtvarnom umení niečo viac. Kurátori, reštaurátori a historici SNG budú prostredníctvom výkladov i neformálnych diskusií predstavovať stále expozície na Zvolenskom zámku a tiež vybrané diela zo zbierok galérie.

Prvé tohtoročné stretnutie sa uskutoční vo štvrtok, 30. januára o 18:00. Mária Ťavodová a Miroslav Slúka predstavia nástenné maľby zo starej zvolenskej fary.

V roku 1938 boli pri búraní domu č. 38 na zvolenskom námestí odhalené nástenné maľby, ktorých transfery sú dnes vystavené na prízemí Zvolenského zámku. Sprievodcovia priblížia okolnosti nájdenia maľby a budú sa venovať aj ikonografickému rozboru diela.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM