Jozef Sliacky Krimi

Nový krajský riaditeľ chystá reorganizáciu

Nový banskobystrický krajský riaditeľ Boris Beňa chce zvýrazniť poňatie polície ako služby občanom.

Nový banskobystrický krajský riaditeľ Boris Beňa chce zvýrazniť poňatie polície ako služby občanom.

Ako uviedol na včerajšom stretnutí s novinármi, chce, aby občania vnímali policajtov nielen ako represívnu zložku, ale aj ako niekoho, kto sa im snaží pomôcť, čo sa týka hlavne poriadkovej a dopravnej polície. Keďže vo funkcii je od 15. októbra, zatiaľ nerobil žiadne personálne zmeny, chystá sa však urobiť personálny audit.

Riaditeľ pripomenul, že k 1. januáru sa chystá reorganizácia niektorých útvarov policajného zboru, počet riadiacich funkcií sa má znížiť. Zabezpečiť reorganizáciu a zavedenie nového kariérneho postupu považuje za hlavné úlohy pre budúci rok. „Stotožňujem sa s predstavami nového policajného prezidenta,“ uviedol Beňa. Dodal, že polícia v Banskobystrickom kraji dlhodobo dosahovala jedny z najlepších výsledkov na Slovensku.

Podplukovník Beňa má 38 rokov a v polícii pracuje od skončenia štúdií. Pôsobil na viacerých postoch v Banskej Bystrici a Bratislave, naposledy bol banskobystrickým okresným riaditeľom úradu justičnej a kriminálnej polície a zároveň zástupcom banskobystrického okresného policajného riaditeľa. Beňov predchodca vo funkcii krajského policajného riaditeľa Marian Slobodník odchádza k 1. decembru na vlastnú žiadosť do civilu.

Zástupcom banskobystrického krajského policajného riaditeľa je od začiatku septembra plukovník Štefan Šurka, ktorý bol predtým okresným policajným riaditeľom vo Zvolene.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM