Alžbeta Paulíková Kultúra

Nový týždeň vo Zvolene má čo ponúknuť: Tešte sa na mikulášske akcie a nielen to!

Nesedieť kdesi v byte či v dome, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne človeka osviežiť a dodať mu nových síl. A vo Zvolene tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Pozrite, aj toto sa u nás chystá...

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň vo Zvolene má čo ponúknuť: Tešte sa na mikulášske akcie a nielen to!
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočná dedina

1. decembra o 16:00 hod., Námestie SNP

December je už tradične spojený s obľúbenými sviatkami v roku – Vianocami. Tie vo Zvolene štartujú už v úvode mesiaca a to otvorením Vianočnej dediny, v ktorej je pre všetkých pripravený zaujímavý program. V utorok bude tiež odhalený drevený betlehem a vychutnať si môžete aj zvolenskú dychovku.

Kvízo

2. decembra o 18:30 hod., Kafé Džezva

Obľúbená zvolenská kaviareň ponúka aj v tento týždeň zaujímavé akcie, ktoré by ste si nemali nechať ujsť. V utorok na vás čaká zábavno-vedomostný večer. Počas Kvízu sa nielen zabavíte, ale aj ukážete, čo viete.

Hurá do čítania!

2. decembra o 10:00 hod., Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Už v stredu sa uskutoční posledné zo série podujatí z projektu Deti, hurá do čítania!, ktoré bude stretnutím žiakov základných škôl s dvojicou spisovateľov Dana Podracká a Peter Urban. Autorská beseda sa bude niesť v duchu tvorby oboch autorov, ale bude zameraná aj na slovenské povesti a slovanskú mytológiu všeobecne. Sprievodným podujatím bude výstava žiackych prác Príbehy našimi očami…, ktorá potrvá do marca 2016.

Hľadá sa Mikuláš

Od 2. decembra, Divadlo JGT

Vianočné sviatky sa nezadržateľne blížia a vy sa môžete na ne naladiť aj v Divadle J. G. Tajovského. Pri hľadaní Mikuláša obídete s humorom, hravosťou a fantáziou celý svet. Autorská rozprávka Uršule Ferenčukovej v réžii Richarda Sanitru prináša príbeh o chlapcovi Dankovi, ktorý sa nevie dočkať Mikuláša s darčekmi a tak sa ho pomocou čarovnej rolničky vyberie hľadať. Pridať sa k nemu môžete 2., 3., 4., ale aj 6. decembra

Burza stredných škôl

3. decembra o 8:00 hod., ŠD Ľudovíta Štúra

Ak sa chystáte na strednú školu a stále ste sa nerozhodli na akú, zaiste vám môže pomôcť aj táto akcia. Na burze stredných škôl sa dozviete zaujímavé informácie o vybraných školách a ich študijných programoch, ktoré vás možno zaujmú.

Acapella For You

4. decembra o 20:00 hod., Kafé Džezva

V Kafé Džezva si tento týždeň môžete užiť aj trochu kultúry. V piatok sa vám predstavia „muzikanti“ z kapely For You, ktorí nepotrebujú žiadne nástroje. Ich hudba je tvorená výlučne z 5 hlasov.

Hokejový zápas

5. decembra o 10:00 hod., Ľadová plocha

Obľúbeným miestom Zvolenčanov počas zimy je tradične aj ľadová plocha na Námestí SNP. Tento rok si na ploche môžete vychutnať aj zaujímavý hokejový turnaj, v ktorom si svoje sily zmerajú poslanci, podnikatelia a úradníci.

Parné vlaky

5. decembra, Železničná stanica

Deň pred obľúbeným mikulášskym sviatkom si Zvolenčania, ale aj návštevníci budú môcť užiť zaujímavú atrakciu – previezť sa na parných vlakoch. Tie budú premávať po zvolenských staniciach a vo vagóne budete môcť stretnúť dokonca aj Mikuláša s anjelom a čertom.

Mikuláš

6. decembra o 15:00 hod., Vianočná dedina

Ako každý rok aj tento sa môžu deti, ale aj dospelí tešiť na príchod Mikuláša. Ten príde tradične so sladkosťami, ktoré bude rozdávať vo zvolenskej Vianočnej dedine. Príchod Mikuláša bude sprevádzať aj ďalšia dôležitá vianočná akcia. Vo Zvolene sa v tento deň rozsvieti vianočný stromček.

Môže vás zaujímať:

Zvolen si na Vianoce prichystal zaujímavú novinku: Vítať nás bude svetelná brána!

Silvestrovská noc vo Zvolene: Koniec roka oslávime ohňostrojom a poriadnou diskotékou!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM