Alžbeta Paulíková Správy

O tomto ste vedeli? Vyskúšajte si, koľko toho vydržíte. V zámockej krypte môžete zažiť skutočný horor

Budú vám po chrbtoch behať zimomriavky. V zámockej krypte Zvolenského zámku môžete zažiť skutočný horor. Ak si trúfate, priamo na zámku si odskúšajte, koľko toho vydržíte.

Ilustračný obrázok k článku O tomto ste vedeli? Vyskúšajte si, koľko toho vydržíte. V zámockej krypte môžete zažiť skutočný horor
Zdroj: Dnes24.sk

V krypte Zvolenského zámku totiž môžu zhliadnuť odvážlivci kultové hororové filmy a to po tri októbrové večery. Projekcie pod spoločným názvom (Ne)bojte sa na zámku pripravila Slovenská národná galéria.

Prvým filmom bude Osvietenie z roku 1980 režiséra Stanleyho Kubricka v hlavnej úlohe s Jackom Nicholsonom. Snímka, ktorú premietnu 27. októbra o 19-tej hodine, je zaradená medzi päť najlepších svetových hororov. Vo štvrtok 29. októbra si diváci môžu pozrieť ďalšiu z filmových hororových klasík. Bude ňou Vyháňač diabla z roku 1973, ktorý spôsobil veľkú senzáciu v histórii hororovej kinematografie a ďalší rozvoj tohto žánru.

Posledným z filmov, ktorý galéria uvedie v zámockej krypte, je americký film V zajatí démonov (2013). Bol inšpirovaný skutočnou udalosťou, prípadom jednej rodiny, ktorá sa údajne stretávala s nadprirodzenými bytosťami.

SNG Zvolenský zámok je už 45 rokov vysunutým pracoviskom Slovenskej národnej galérie Bratislava, ktorého úlohou je prezentovať najmä zbierky starého umenia. Realizuje ju v troch ucelených expozičných celkoch – Gotické umenie, Ikony na Slovensku a Európske maliarstvo 16. – 19. storočia. Okrem toho prezentuje svoju činnosť aj na poli výchovno-vzdelávacích a kultúrno-spoločenských aktivít. Je sídlom digitalizačného pracoviska a depozitárov SNG.

Môže vás zaujímať:

Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 15 najčastejších priezvisk vo Zvolene!

Cestovanie vo Zvolene nikdy nebolo zábavnejšie: Jedinečný vagón, ktorý pripomína les!

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM