Marcel Mojžiš Samospráva

Obnova za 1 000 000 €. Škola na Západe má za sebou veľkú rekonštrukciu

Takmer 1,1 milióna eur investovala zvolenská samospráva do rekonštrukcie pavilónov IX. Základnej školy na Námestí mládeže 17 na sídlisku Západ. Mesto obnovu financovalo z úverových zdrojov. Kolaudácia sa uskutočnila v piatok.

Ilustračný obrázok k článku Obnova za 1 000 000 €. Škola na Západe má za sebou veľkú rekonštrukciu
Foto: Jaroslav Dodok

Ako prezradila vedúca odboru rozvoja Mesta Zvolen Juliana Ištóková, predmetom komplexnej rekonštrukcie, ktorú realizovali od júla 2012, bolo zateplenie fasád, zateplenie striech, vrátane novej krytiny, výmena starých drevených okien a vstupných dverí.

Zrekonštruovali tiež štyri učebňové pavilóny, štyri pavilóny slúžiace ostatnej prevádzke a tri spojovacie chodby. Mesto už tento školský rok presunulo na IX. ZŠ hokejové triedy z I. ZŠ na Jilemnického ulici a aj do budúcnosti počíta, že sa škola kapacitne ešte rozšíri.

Vo Zvolene bolo v 90. rokoch uplynulého storočia deväť ZŠ. Po roku 2000 došlo postupne najmä v dôsledku demografického vývoja k zrušenie troch škôl. Fungovať prestala 2. ZŠ na starom Zlatom Potoku, IV. ZŠ v časti Môťová a tiež VIII. ZŠ na Lipovci. Mesto Zvolen evidovalo ešte v roku 2004 takmer 4500 žiakov, v súčasnosti je ich o približne 900 menej.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM